Lóránt, Loránd
-6 °C
1 °C

Rendőrre támadt a kecskeméti orvos képviselő

2003.01.15. 09:26
A kecskeméti mozgásszervi rehabilitációs osztály vezetője - a gyanú szerint ittasan - ágyékon rúgott egy rendőrt. A férfi a város képviselő-testületének tagja, a szociális és egészségügyi bizottság tagja.
Rendőrre támadt egy önkormányzati képviselő Kecskeméten, értesült a HavariaPress. A férfit néhány nappal ezelőtt, egy razzia során járőrök kívánták igazoltatni, ám nem volt nála semmilyen papír. Mivel a fején sérülés látszott, beszállították a baleseti ambulanciára. Ott az orvosok felismerték, lévén a férfi a helyi kórház osztályvezető főorvosa, aki októberben önkormányzati képviselő is lett a kecskeméti helyhatósági választásokon. Miközben ellátták, az orvos képviselő végig szidalmazta kollégáit, majd ágyékon rúgta az egyik rendőrt. Másnap azt mondta, hogy semmire sem emlékszik.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Nyomozóhivatala megerősítette, hogy valóban eljárást indítottak - hivatalos személy elleni erőszak miatt - egy kecskeméti városi képviselő ellen. A szóvivő nem erősítette meg és nem is cáfolta az Index azon értesülését, hogy az eljárás alá vont férfi Gál János, az önkormányzati fenntartású megyei kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályának vezetője.

A képviselő a testület szociális és egészségügyi bizottságának tagja, és 2002 őszén első ciklusát kezdte meg a városházán. A képviselő a Szövetség az Európai Kecskemétért-frakció tagja.

A város jegyzője az Index kérdésére elmondta, hogy az önkormányzat nem kapott hivatalos értesítést a történtekről, és Gál, amíg a közügyektől nem tiltják el, nem is köteles lemondani.

Más véleményen volt a fideszes alpolgármester, Sárközi István. "Amennyiben beigazolódik a gyanú, akkor kezdeményezzük a mandátumáról való lemondását, mivel a hatóság védelme mindennél előrébb való" - nyilatkozta az alpolgármester az Indexnek, aki elmondta még, hogy az új testület eddig három ülést tartott, Gál Jánost azonban az első óta nem látták.

Az Index szerette volna megtudni, hogy mi a véleménye az ügyről Gál Jánosnak, a meggyanúsított képviselőnek, de eddig sem a munkahelyén, sem mobilszámán nem sikerült elérni.