Benedek
-5 °C
5 °C

Kizárhatják pártjából a rendőrverő képviselőt

2003.01.17. 11:15
Kizárhajták pártjából azt a kecskeméti orvos képviselőt, aki ágyékon rúgott egy rendőrt. A Bács-Kiskun megyei kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályának vezetője a gyanú szerint ittasan követte el tettét, másnap pedig semmire sem emlékezett. A 49 éves férfi jegyző képviselői mandátumát kizárása esetén is megtarthatná, addig amíg jogerősen el nem ítélik.
A férfit január elején egy razzia során igazoltatni akarták a járőrök, de nem volt nála semmilyen papír. Mivel a fején sérülés látszott, beszállították a baleseti ambulanciára. Ott az orvosok felismerték, lévén a férfi a helyi kórház osztályvezető főorvosa, aki októberben önkormányzati képviselő is lett a kecskeméti helyhatósági választásokon. Miközben ellátták, az orvos képviselő végig szidalmazta kollégáit, majd ágyékon rúgta az egyik rendőrt. Másnap azt mondta, hogy semmire sem emlékszik.

Képviselő maradhat

A Blikk információi szerint Gál pártja, a Kéve - Összefogás Kecskemétért Egyesület a történtek miatt a kizárást fontolgatja. Kecskemét jegyzője, Peredy Katalin szerint, ha meg is fosztják a Kéve elnöki tisztjétől Gált, attól még megtarthatja képviselői mandátumát. Gál János önkormányzati képviselőként a szociális és egészségügyi bizottság tagja. Mandátuma csak abban az esetben szűnik meg, ha a jogerős bírósági ítéletben eltiltják a közügyek gyakorlásától.

Horváth Attiláné, a Bács-Kiskun megyei kórház szóvivőjének közleménye szerint "A kórház vezetése a szükséges munkáltatói intézkedést megtette, további döntéseket a vizsgálat lezárása után, annak eredményétől függően hoznak."

"Nem szeretnénk senkit agyonütni"

Egy botlás miatt nem szabad senkit agyonütni - nyilatkozta a szóvivő az Index kérdésére. Egyelőre nem tudják, miként szankcionálják a történteket. "Figyelembe kell venni, hogy nem szakmai hibáról van szó, illetve, hogy Gál János jó orvos".

A szóvivő azt is elmondta, hogy az eset óta sok betege keresi az orvost, és "aggódva érdeklődnek utána".