Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyanús hangok, égő futómű és pánik a repülőgépen

2006.09.09. 08:17
Tíz ember sérült meg péntek éjjel Madrid repülőterén a Qatar Airways katari légitársaság repülőgépének pánikszerű kiürítése közben.

A légitársaság Dohába induló járata, fedélzetén kétszáz utassal, felszállni készülődött péntek éjjel fél tizenkettőkor a madridi repülőtérről.

A kifutópályán azonban a pilóta gyanús hangokat észlelt, ezért a felszállás megszakítása mellett döntött és hirtelen nagy erővel fékezett. Az Airbus egyik kereke meggyulladt a súrlódás miatt keletkezett hőtől, de a tüzet azonnal eloltották a repülőtéri tűzoltók.

A vészhelyzet miatt zűrzavar keletkezett, az utasok pánikba estek és egymás hegyén hátán tolongtak a vészkijáratok felé, s miközben igyekeztek minél messzebb kerülni a repülőgéptől, egymásnak ütköztek.

Bár az utasok valójában nem voltak veszélyben, a repülőgép elsietett kiürítésének következtében tízen sérültek meg, mintegy harmincan pedig sokkot kaptak - közölték a repülőtéri hatóságok.

A sérülteket kórházba szállították, a többi utast pedig egy, a madridi repülőtérhez közeli szállodában helyezték el. A járatot szombat reggel hét órakor indítják útnak.