Marcell
19 °C
32 °C

Gyanús hangok, égő futómű és pánik a repülőgépen

2006.09.09. 08:17
Tíz ember sérült meg péntek éjjel Madrid repülőterén a Qatar Airways katari légitársaság repülőgépének pánikszerű kiürítése közben.

A légitársaság Dohába induló járata, fedélzetén kétszáz utassal, felszállni készülődött péntek éjjel fél tizenkettőkor a madridi repülőtérről.

A kifutópályán azonban a pilóta gyanús hangokat észlelt, ezért a felszállás megszakítása mellett döntött és hirtelen nagy erővel fékezett. Az Airbus egyik kereke meggyulladt a súrlódás miatt keletkezett hőtől, de a tüzet azonnal eloltották a repülőtéri tűzoltók.

A vészhelyzet miatt zűrzavar keletkezett, az utasok pánikba estek és egymás hegyén hátán tolongtak a vészkijáratok felé, s miközben igyekeztek minél messzebb kerülni a repülőgéptől, egymásnak ütköztek.

Bár az utasok valójában nem voltak veszélyben, a repülőgép elsietett kiürítésének következtében tízen sérültek meg, mintegy harmincan pedig sokkot kaptak - közölték a repülőtéri hatóságok.

A sérülteket kórházba szállították, a többi utast pedig egy, a madridi repülőtérhez közeli szállodában helyezték el. A járatot szombat reggel hét órakor indítják útnak.