Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Szerelmi tragédia Ajkán

2003.10.07. 15:44
Megölte szerelme 12 éves öccsét, majd menekülés közben magával is végzett egy ajkai férfi kedden.
A különösen tragikus bűncselekmény előzménye, hogy egy hónapja K. József 31 éves román állampolgár, aki 14 éve él Magyarországon, a vele másfél éve szerelmi kapcsolatban lévő, ám szakítani akaró 18 éves K. A.-t súlyosan megfenyegette.

Az akkor megindult rendőri eljárás nyomán mostanáig nem zaklatta volt szerelmét a férfi, ám a keddre virradó éjszaka behatolt a fiatal nő családi otthonába, ahol előbb megölte K. A. alvó, 12 éves öccsét, majd a 18 éves diáklányt magával hurcolva eltávozott.

Az édesapát a lány mobiltelefonon értesítette, így az riaszthatta a rendőrséget, amely a bűncselekmény fölfedezésével azonnal megkezdte a hajszát a férfi után. Az Ajka környéki erdőben menedéket kereső férfi, amikor észrevette a közeledő rendőröket, a lányt elengedte, maga pedig tovább menekült. A férfi végül az erdőben fölakasztotta magát.

K. Józsefet, aki alkalmi munkából élt, korábban lopásért három év börtönre ítélték, s a lány szülei éppen a büntetett előélete miatt voltak ellene a kapcsolatnak.

A kisfiú halálának az okát, miután szurkálás és fojtogatás nyomai egyaránt megtalálhatók, az igazságügyi boncolás határozza meg. Hogy miért ölhette meg a kisfiút, csak találgatni lehet; talán azért, hogy ne tudjon a nővére segítségére lenni.