Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Menet közben elszállt egy repülőgép ajtaja

2006.08.09. 14:18
Egy utasszállító repülőgép ajtaja menet közben kiesett a helyéről, de sem a 79 utasnak, sem a személyzet tagjainak nem esett bántódása.

A TAM brazil légitársaság Rio de Janeiróba tartó Fokker 100-asának pilótája nem sokkal a start után, de még az ajtó kiesése előtt jelezte, hogy az egyik beszállóajtó nincs rendesen bezárva, ezért vissza kell térnie a földre. A torony erre utasítást is adott neki.

Néhány pillanat múlva kiesett az ajtó, s mint egy utas később elmondta, nem sokon múlott, hogy az egyik, épp a közelben tartózkodó légikísérőnő kiessen a gépből. Ami az elszabadult ajtót illeti, az Sao Paolo külvárosában egy szupermarket és egy múzeum közvetlen közelében ért földet, de ott, ahol becsapódott, szerencsére senki sem volt.

Senkinek nem lett baja

A gép összesen mintegy húsz percet töltött a levegőben, sem az utasoknak, sem a személyzet tagjainak nem lett bajuk. A TAM légitársaság megkezdte az ügy kivizsgálását, de annyit már most közölt, hogy ez a gép idén július 28-án esett át a kötelező műszaki szemlén, és akkor semmilyen problémát nem találtak.

A TAM már hosszabb ideje igyekszik megválni a holland gyártmányú Fokker 100-asoktól, mert az utóbbi 15 évben több súlyos baleset történt a társaság ilyen típusú gépeivel.