Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Felakasztotta magát és négy kislányát

2007.05.30. 11:58
Brutális bűncselekmény történt a hét elején az Egyesült Államok déli részén, Texas egyik kis településén. Egy anya megölte három gyermekét, majd magával is végzett. A tragédiát a nő testvére fedezte fel.

Holtan találtak házában egy 25 éves nőt és három kislányát a Texas állambéli Hudson Oaks-ban, írja a CNN az Associated Press hírügynökségre hivatkozva. A családi tragédiáról kedden számoltak be a helyi hatóságok. Az anyára és gyerekeire a mobil otthon egyik fülkéjében bukkantak, a nő szövetdarabokból és zsinórokból kötött köteleket, felakasztotta négy gyermekét és végül magával is végzett.

A tragédiát az anya testvére, a gyerekek keresztanyja fedezte fel. Miután testvére nem ment dolgozni, a nő elment a lakóparkba, majd felfeszítette a lakókocsi bezárt ajtaját. A nő holtan találta az anyát és az öt-, a három- és a kétéves kislányt is. A negyedik nyolchónapos kislány még mutatott életjeleket, egyedül őt sikerült megmentenie a nőnek. A csecsemőt kórházba szállították, állapota stabil

A CNN tudósítása szerint a fiatal anya és 38 éves férje február óta külön éltek, a hozzátartozók elmondása szerint a nő depressziós volt. A seriff szerint nagy valószínűséggel az anya végzett a gyerekekkel, mivel a meglehetősen rossz állapotú ház ajtaja belülről volt bezárva. A nőt és gyerekeit hétfőn este látták utoljára.

A CNN megemlíti, hogy Texasban több hasonló családi tragédia is történt az utóbbi években. Körülbelöl öt éve egy 39 éves Hudson Oaks-i nő lelőtte három gyerekét, majd maga ellen fordította fegyvere csövét. 2001-ben egy houstoni anya öt gyermekét fojtotta bele a kádba. 2003-ban kövekkel verte agyon két kisfiát egy kelet-texasi nő, míg egy planoi anya ugyancsak a kádba fullasztotta kislányait. 2004-ben egy tízhónapos gyerek elvérzett, amikor anyja egy konyhakéssel levágta a csecsemő karjait.

Az öt anyából négyet felmentettek elmezavarra hivatkozva, az öt gyermekét vízbe fojtó nőt először bűnösnek találták, de a fellebbezés után az ő ítéletét is megváltoztatták.