Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Ingyen pisztolyt adnak minden autóhoz

2008.05.23. 13:44
Minden autóhoz ingyen fegyvert adnak ajándékba Missouri államban, hogy ezzel növeljék az eladások számát. A fegyver helyett benzinkártyát is lehet választani, de eddig csak két ember döntött a kártya mellett. Az akció kezdete óta megnégyszereződött a vásárlók száma.

Egy autókereskedés ingyen pisztolyt ad minden megvásárolt autó mellé az Egyesült Államokban, írja a BBC. Az akció kezdete óta megnégyszereződött az eladott autók száma a kereskedésben. A vásárlók a fegyver helyett választhatnának benzinkártyát is, de a legtöbben eddig a pisztolyt kérték.

A Missouri állambeli Max Motorsnál ingyenes pisztoly vagy egy 250 dollár (csaknem 40 ezer forint) értékű benzinkártya között választhat az, aki május végéig autót vesz. Eddig csak egy kanadai és egy idősebb férfi döntött a kártya mellett, mondta Mark Muller, az üzlet tulajdonosa. "Örülünk, hogy szabad országban élünk, ahol az embernek lehet fegyvere, ha akarja" - tette hozzá a tulaj.

Muller azt mondta, Barack Obama, a demokrata elnökjelöltségre pályázó egyik politikus mondatai ihlették a kampányt. A kereskedő bántónak érezte Obama kijelentését, miszerint együtt kell érezni a középnyugati emberekkel, akik a fegyvereikbe és Bibliáikba kapaszkodnak. "Minden vasárnap templomba megyünk és mindegyikünknél van fegyver" - tette hozzá Muller.

A kereskedésben régi és új autókat is árulnak, az emblémáján pedig egy pisztolyt tartó cowboy van. Az elmúlt három napban 30 autót adtak el, a tulajdonosok szerint a fegyveres akció miatt ugrott meg így az eladások száma. Az ajánlat a hónap végéig érvényes. Az üzlet internetes hirdetéséből kiderül az is, hogy igazolást kell bemutatni arról, hogy a vevőt fegyvertartásra alkalmasnak találták.