Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Horvát aknamezőn landolt egy siklóernyős

2005.08.15. 11:12
Egy horvát aknamezőn landolt egy magyar siklóernyős még vasárnap délután. A határőrség közlése szerint a fiatalember véletlenül tévedt a veszélyes területre, ahonnan a horvát hatóságok menekítették ki. A határőrség gondatlanságból elkövetett légtér sértésért figyelmeztetésben részesítette a siklóernyőst.

Véletlenül horvát aknamezőn landolt egy magyar siklóernyős még vasárnap délután, de az ottani hatóságok kimenekítették az életveszélyes területről, közölte a határőrség szóvivője az MTI-vel. Udvar térségében vasárnap késő délután egy repülési engedéllyel rendelkező magyar férfi siklóernyőjével 50 méter mélyen berepült a horvát légtérbe, majd ott, a határ közelében lévő aknás területen leszállt, olvasható Kovács Iván alezredes közleményében.

Az átrepülésről a magyar határőrök értesítették a horvát határellenőröket, akik a helyszínre sietve, körülbelül 100 méterről, az aknától megtisztított manőverútra irányították a magyar férfit, aki így sértetlenül kimenekült az - általa egyébként nem ismert - életveszélyes területről.

A 27 éves pilóta elmondta, hogy délután Kalocsáról indult a légi kirándulásra és Udvarnál akart leszállni, de ott nem talált alkalmas helyet, ezért egy kicsit tovább repült. A siklóernyős férfi nem sejtette, hogy horvát területre tévedt, arról végképp nem volt tudomása, hogy egy aknamező térségében szállt le.

A horvát határőrség szerv a személyi igazolvánnyal rendelkező magyar fiatalembert kiléptette az udvari közúti határátkelőhelyen, a határőrség pedig gondatlanságból elkövetett légtérsértés miatt figyelmeztetésben részesítette.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!