Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Horvát aknamezőn landolt egy siklóernyős

2005.08.15. 11:12
Egy horvát aknamezőn landolt egy magyar siklóernyős még vasárnap délután. A határőrség közlése szerint a fiatalember véletlenül tévedt a veszélyes területre, ahonnan a horvát hatóságok menekítették ki. A határőrség gondatlanságból elkövetett légtér sértésért figyelmeztetésben részesítette a siklóernyőst.

Véletlenül horvát aknamezőn landolt egy magyar siklóernyős még vasárnap délután, de az ottani hatóságok kimenekítették az életveszélyes területről, közölte a határőrség szóvivője az MTI-vel. Udvar térségében vasárnap késő délután egy repülési engedéllyel rendelkező magyar férfi siklóernyőjével 50 méter mélyen berepült a horvát légtérbe, majd ott, a határ közelében lévő aknás területen leszállt, olvasható Kovács Iván alezredes közleményében.

Az átrepülésről a magyar határőrök értesítették a horvát határellenőröket, akik a helyszínre sietve, körülbelül 100 méterről, az aknától megtisztított manőverútra irányították a magyar férfit, aki így sértetlenül kimenekült az - általa egyébként nem ismert - életveszélyes területről.

A 27 éves pilóta elmondta, hogy délután Kalocsáról indult a légi kirándulásra és Udvarnál akart leszállni, de ott nem talált alkalmas helyet, ezért egy kicsit tovább repült. A siklóernyős férfi nem sejtette, hogy horvát területre tévedt, arról végképp nem volt tudomása, hogy egy aknamező térségében szállt le.

A horvát határőrség szerv a személyi igazolvánnyal rendelkező magyar fiatalembert kiléptette az udvari közúti határátkelőhelyen, a határőrség pedig gondatlanságból elkövetett légtérsértés miatt figyelmeztetésben részesítette.