Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Műbombával riogattak a kecskeméti vasútállomáson

2002.05.27. 13:36
Nem tartalmazott robbanóanyagot az a táska, melyet a kecskeméti vasútállomáson találtak. A csomag megtévesztésig hasonlított egy élesített pokolgépre. Az eset az állomáson nagy riadalmat keltett, a vasutasok jelenleg a forgalom helyreállításán dolgoznak, ugyanis a tűzszerész vizsgálat ideje alatt nem mehetett be szerelvény az állomásra.
Egy pokolgépnek látszó táskát találtak a kecskeméti vasútállomás csomagmegőrzőjében hétfő délután. A HavariaPress úgy tudja, hogy a vasutasok egy diplomatatáskából óraketyegést hallottak. Felnyitották a táskát, és abban dróttal összekötözött fém rudakat, egy órát, antennát és jeladó szerkezetet találtak.

Ártalmatlan táska volt

A rendőrök kiürítették az állomást és kihívták a tűzszerészeket. A Kecskemétre érkező vonatok nem mennek be az állomás területére, az utasoknak az épülettől távolabb kell leszállniuk. A kecskeméti pályaudvar igazgatósága egyelőre elérhetetlen, mert a vezetők a peronon tartózkodnak.

- A szerkezetet átvizsgálták a tűzszerészek, és megállapították, hogy a táskában nem volt robbanóanyag - mondta az Indexnek a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Hortobágyi István őrnagy.

A szóvivő korábban azt jelentette, hogy a délelőtt elfogták azt a férfit, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy ő helyezte el a kecskeméti vasútállomás poggyászmegőrzőjében a robbanószerkezethez hasonlító csomagot.

- Egy fiatal nyárlőrinci férfit fogtunk el az állomástól nem messze, a csomagmegőrzőben szolgálatot teljesítő alkalmazott személyleírása alapján közölte Hortobágyi István.

Reggel tette le a csomagot

A vasutas az őrizetbe vett férfi személyében felismerte a csomag tulajdonosát, aki reggel adta be aktatáskáját megőrzésre. A férfi ellen közveszélyes fenyegetés gyanúja miatt indult eljárás.

A szóvivő elmondta, hogy az indíték egyelőre nem ismert, az őrizetbe vett férfi kihallgatása jelenleg is tart. A férfit egyébként vagyon elleni bűncselekmények miatt korábbról már ismeri a rendőrség.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!