Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Műbombával riogattak a kecskeméti vasútállomáson

2002.05.27. 13:36
Nem tartalmazott robbanóanyagot az a táska, melyet a kecskeméti vasútállomáson találtak. A csomag megtévesztésig hasonlított egy élesített pokolgépre. Az eset az állomáson nagy riadalmat keltett, a vasutasok jelenleg a forgalom helyreállításán dolgoznak, ugyanis a tűzszerész vizsgálat ideje alatt nem mehetett be szerelvény az állomásra.
Egy pokolgépnek látszó táskát találtak a kecskeméti vasútállomás csomagmegőrzőjében hétfő délután. A HavariaPress úgy tudja, hogy a vasutasok egy diplomatatáskából óraketyegést hallottak. Felnyitották a táskát, és abban dróttal összekötözött fém rudakat, egy órát, antennát és jeladó szerkezetet találtak.

Ártalmatlan táska volt

A rendőrök kiürítették az állomást és kihívták a tűzszerészeket. A Kecskemétre érkező vonatok nem mennek be az állomás területére, az utasoknak az épülettől távolabb kell leszállniuk. A kecskeméti pályaudvar igazgatósága egyelőre elérhetetlen, mert a vezetők a peronon tartózkodnak.

- A szerkezetet átvizsgálták a tűzszerészek, és megállapították, hogy a táskában nem volt robbanóanyag - mondta az Indexnek a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Hortobágyi István őrnagy.

A szóvivő korábban azt jelentette, hogy a délelőtt elfogták azt a férfit, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy ő helyezte el a kecskeméti vasútállomás poggyászmegőrzőjében a robbanószerkezethez hasonlító csomagot.

- Egy fiatal nyárlőrinci férfit fogtunk el az állomástól nem messze, a csomagmegőrzőben szolgálatot teljesítő alkalmazott személyleírása alapján közölte Hortobágyi István.

Reggel tette le a csomagot

A vasutas az őrizetbe vett férfi személyében felismerte a csomag tulajdonosát, aki reggel adta be aktatáskáját megőrzésre. A férfi ellen közveszélyes fenyegetés gyanúja miatt indult eljárás.

A szóvivő elmondta, hogy az indíték egyelőre nem ismert, az őrizetbe vett férfi kihallgatása jelenleg is tart. A férfit egyébként vagyon elleni bűncselekmények miatt korábbról már ismeri a rendőrség.