Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Alföldi Róbert hatvanmilliót követel egy laptól

2003.11.23. 10:16
Alföldi Róbert jogi képviselője szerint a Villám magazin valótlanul állította, hogy a színművész arra használja fel a helyzetét, hogy tanítványaival szerelmi viszonyt folytasson. Egy héttel ezelőtt Hernádi Judit színésznő indított hasonló pert a Star magazin ellen, amely nyáron valótlanul azt állította róla, hogy az alkoholba menekült.
Mester Csaba ügyvéd szerint a Villám című lap súlyosan megsértette a művész személyiségi jogait, amikor egyik augusztusi cikkében valótlan állításokat közölt a színművész szerelmi életéről. A Villám azt írta, hogy Alföldi Róbert a Színház és Filmművészeti Egyetem tanáraként arra használja fel helyzetét, hogy tanítványaival szerelmi viszonyt folytasson.

Nem akarnak hamis híreket

"A cikk Alföldi Róbert szerelmi életében vájkál, szexuális orientációjára vonatkozó adatokat közöl, holott ezt csak az érintett beleegyezésével lehet megtenni" - mondta el az ügyvéd, majd hozátette: "Alföldi Róbert harmincmillió forintos kártérítés és harmincmillió forint, az állam javára megfizetendő közérdekű bírság megfizetésére szeretné kötelezni a magazin kiadóját, továbbá elégtételként a lap egy számának elmaradását is kéri".

Amennyiben kedvező döntés születik, ügyfelem humanitárius célokra ajánlja fel a megítélt kártérítést, mondta el Mester Csaba.

A bírósági gyakorlatban szokatlanul súlyos kereseti kérelmekkel az a célunk, hogy a bíróságok végre a jelenleginél hathatósabb eszközökkel próbáljanak gátat szabni az olyan bulvárújságírásnak, amely az üzleti szempontok egyoldalú érvényesítése során a személyiségi jogsértésektől sem riad vissza, jelentette ki az ügyvéd.