Kornélia
-1 °C
15 °C

Újabb földrengés Algériában

2003.05.27. 23:00
Hárman a romok között kutattak és életüket vesztették, amikor kedd este ismét megmozdult a föld Algériában. A magyar mentőcsapat az epicentrumtól távol tartózkodott.
Az algériai közszolgálati tévé közlése szerint közel kétszáz ember sérült meg és hárman életüket veszítették a kedd esti újabb erős földrengésben.

A tévében Mohamed Guendil belügyminiszter-helyettes azt mondta, a sebesüléseket a pánik okozta. Egyelőre meg nem erősített szemtanúi beszámolók szerint Reghaia városban három ember életét vesztette, amikor a holmijuk után kutattak egy teljesen rombadőlt 15-emeletes lakóház törmelékei közt.

A magyarok jól vannak

Jól vannak a magyar mentőcsapat tagjai az újabb algériai földrengés után, és szerdán folytatják munkájukat a helyszínen - közölte az MTI-vel kedd este Csibi Károly, a Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoportért Közalapítvány elnöke.

A magyar speciális mentők eredetileg szombaton érkeztek Algírba a több mint 10 ezer sérültet és halottat maga után hagyó május 21-i rengés mentési munkálatainak segítésére. A keddi rengés idején a csoport tagjai az epicentrumtól távolabb, Algírban tartózkodtak.