Algéria legsúlyosabb légikatasztrófája

2003.03.06. 21:00
Lezuhant egy belföldi algériai légijárat csütörtök délután. A fedélzetén tartózkodó százkét ember életét vesztette. A független Algéria kikiáltása, 1962 óta ez volt a legsúlyosabb légi szerencsétlenség az észak-afrikai országban.
Légi szerencsétlenség következtében lezuhant az algériai légitársaság Boeing 737-es gépe. Százkét ember veszítette életét, a legutóbbi hírek nem számolnak be túlélőkről. Az áldozatok közül, a legutóbbi hírügynökségi jelentések szerint, heten franciák voltak.

Az Air Algérie gépe nem sokkal a felszállást követően zuhant le az Algírtól mintegy 1900 kilométerre délre lévő Tamanrasszet repülőtere közelében. Ez a terület ismert őskori leleteiről, barlangfestményeiről, amelyek az Algériába látogató turisták kedvelt célpontjai. A Boeing 737-es úticélja az ország fővárosa, az 1300 kilométerre fekvő Algír volt. A katasztrófa oka nem ismert, habár a légitársaság szóvivője nem tartja kizártnak a műszaki hibát.

Az AFP helyszíni jelentése kiemeli: az algériai kormány hangolja össze a mentést végző alakulatok munkáját, és két miniszter is a régióba repült.

A független Algéria kikiáltása, 1962 óta ez volt a legsúlyosabb légi szerencsétlenség az észak-afrikai országban.

  • Hírek
  • Személyi kölcsön