Albin
0 °C
10 °C

Már csak a holtakat kereshetik Algériában

2003.05.26. 15:00
Egyre kevesebb, mondhatni minimális az esély arra, hogy a földrengés sújtotta Algériában még túlélőket találjanak a mentőcsapatok - közölte hétfőn Boumerdes városából a Miskolci Speciális Mentőcsoport vezetője, Lehóczki László. Jelenleg még 1100 mentő dolgozik, de egy részük már elkezdett csomagolni. Legkésőbb szerdán a magyarok is hazajönnek. A romok alatt több száz holttest fekszik. A magyar mentőcsapat egy 17 éves fiút talált élve a romok alatt.
A magyar mentőcsapat - 4 miskolci, 3-3 szolnoki és budapesti mentő, valamint 4 kutyájuk, közöttük Mancs - szombaton érkezett a romokban heverő városba, ahol azóta is folyamatosan dolgoznak.

A magyar mentőcsapat egy 150 tagú, gépesített kínai mentőcsapat előtt térképezi fel a terepet, jelzésükre vasárnap délután élve megtaláltak egy 17 éves fiút egy összedőlt ház romjai alatt. A magyar mentők összesen 6 holttestet találtak meg és hoztak ki a romok alól.

A romok alatt még több száz holttest fekszik

A természeti katasztrófa sújtotta térségben jelenleg még 16 ország 1100 mentője dolgozik, azonban egyre fogy a remény arra, hogy élő embereket találjanak.

A romterületek alatt a városban több száz halott fekszik, a holttestek felkutatása és kihozatala még hosszabb ideig eltart, ugyanis eddig a mentőcsapatok az élők felkutatására koncentráltak.

A magyarok szerdán jönnek haza

Műszerekkel és kutyákkal átvizsgálták a romterületeket, azonban sehol nem leltek élőkre mutató jeleket. Ezért több külföldi mentőcsapat hétfőn már készülődni kezdett a hazautazásra.

Lehóczki László elmondta, hogy ma még tovább kutatnak a magyarok, azonban valószínű, hogy kedden, legkésőbb szerdán hazatérnek.