Auguszta
-3 °C
2 °C

Összeverték a tolvaj ál-halottat

2003.01.03. 11:48
Egy halott iratait használó férfi tett feljelentést a rendőrségen, miután január elsején összeverték. A dombrádi ál-halottat azért hagyták helyben ismerősei, mert szilveszterkor meglopta őket, sőt elcsábította egyikük nőjét is.
Egy nyáron elhunyt férfi adataival kiállított személyi igazolvánnyal tett feljelentést a nyíregyházi rendőröknek egy életveszélyesen összevert ember - értesült a HavariaPress.

A 39 éves dombrádi férfi január elsején került kórházba. A nyomozóknak hosszú és hihetetlennek tűnő történetet mesélt arról, hogyan verték meg és rabolták el. Elmondta, hogy éppen hazafelé tartott a szilveszteri mulatságból, amikor egy mellette lefékező gépkocsiból hárman kiugrottak és megállították. A számára ismeretlen emberek előbb cigarettát kértek tőle, majd hátulról leütötték, összekötözték, és a kocsi csomagtartójába zárva elhajtottak vele.

Lopott és csajozott

Útközben sikerült kiszabadulnia valahogy. Egy földút mellett elrejtőzött, de támadói megtalálták. Újra megverték, majd kávéval kínálták, tiszta ruhát adtak rá, és kitették a Szabolcs megyei Kék község vasútállomásán. Még a vonatjegyre is adtak neki pénzt, majd otthagyták.

A rendőrök kétkedve fogadták a bonyolult históriát, főleg, amikor megtudták, hogy a nyilvántartás szerint a sértett fél éve halott. A nyomozás azután kiderítette, hogy az ál-halott részben igazat mond. Valóban megverték, de egyrészt jól ismerte a támadókat, másrészt azok csak ketten voltak. Az egyik korábban munkát is adott neki.

Azért verték meg, mert a szilveszteri mulatságban pénzt lopott a rokonaiktól, és mert valahogy az is kiderült, hogy korábban viszonya volt egyikük feleségével.

Eljárás mindenki ellen

A nyomozók megállapították, hogy ő maga egy korábban elhunyt férfi adatival kiállított, hamis személyivel él már jó ideje, az új személyazonosságra pedig azért volt szüksége, mert lopás miatt körözték. A két támadót a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette, és életveszélyt okozó testi sértés, valamint személyi szabadság megsértése miatt eljárást indított ellenük. A 39 éves ál-halott ellen közokirat-hamisítás miatt indult vizsgálat.