Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Emberevő idegenek kényszerítették gyilkosságra

2005.06.29. 14:00
Ha sikerül bizonyítania, hogy valóban a húsára pályázó, képzeletbeli hemadrónok elől menekült, Scott Krause megúszhatja a börtönt. Minden egyéb esetben életfogytiglani büntetés vár a rabolt autóval halálos balesetet okozó speedfüggőre.

Sajátos védekezésre készül egy emberölési ügy vádlottja Nevadában. A lopott autóval halálos balesetet okozó, ezért gyilkossággal vádolt Scott Krause az emberevő idegeneket okolja ámokfutásáért.

Húsételként Kínába

A gyilkosság mellett egy autó elrablásával és betöréssel is vádolt Krause elmeállapotára hivatkozva minden vádpontban ártatlannak vallotta magát. A rendőrségen tett vallomásában azzal indokolta ámokfutását, hogy meggyőződése szerint egy csapat hemadrón nevű földalatti lény üldözte. "A vádlott attól tartott, hogy a hermadrónok elrabolják, hogy Kínában ételként szolgálják fel", mondta el a Court TV riporterének Michael Ferguson nevadai kerületi ügyész.

Krause több orvosi vélemény szerint is valóban bolond. A férfit 2002-ben alaposan kivizsgáló pszichológus szerint a speedfüggőségben szenvedő férfit tévképzetek gyötrik és paranoiás skizofrénia jeleit is mutatja.

Korán kezdte

A Court TV szakértői szerint Krause kirendelt védőjének most azt kell bizonyítania, hogy a férfi bizonytalan elmeállapota miatt követte el a bűncselekményt. A védelem szerint Krausét paranoiája akadályozta meg abban, hogy épp ésszel felmérje tettei következményeit.

Kicsit nehezíti a védelem dolgát, hogy Krause a halálos baleset napján többször is összetűzésbe keveredett a rendőrökkel. A férfi miatt már kora reggel riasztották a rendőrséget. A hatóságokat hajnalban volt felesége riasztotta először, akihez Krause teljesen váratlanul toppant be, miután akkori barátnője kidobta.

A rendőrök írásban szólították fel az asszony lakásában sörözgető Krausét az italozás abbahagyására és a ház elhagyására. Tizenhat órával később egy idős asszony riasztotta a rendőröket. Krause betört a lakásába, majd autója kulcsát követelte a nőtől. Az öregasszony ráripakodott, ezzel sikerült elijesztenie.

Megijedt a hangos szótól

Tíz perccel később jött az újabb bejelentés. Krause egy benzinkúton beült Tina Harrison vállalati kisteherautójába. Ugyan nem kényszerítette a nőt, de az ijedtében kiugrott a kocsiból, amivel Krause így el is tudott hajtani. A hatóságok szerint tette így már rablásnak minősül.

Krause ezután ráhajtott a 49-es autópályára, ahol gyorshajtott, szabálytalanul előzött, majd nagy sebességgel belecsapódott a UPS gyorspostaszolgálat egyik járművébe. A postásautó az ütközés miatt egy oszlopnak csapódott, vezetője a helyszínen meghalt.

Krauséra, ha nem tudja bizonyítani gyenge elmeállapotát, életfogytiglani börtön jár. A Court TV beszámolója szerint még ha az esküdtek el is vetik a gyilkosság vádját, emberölésért biztosan elítélik.