Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Alkoholizálás miatt agyonvertek egy férfit

2007.05.29. 14:54
Az elmúlt napokban kétszer is az iszlám erkölcs hívei tettlegességgel adtak hangot véleményüknek. Egy ember meghalt.

A vallásrendőrségként is számon tartott szaúd-arábiai hatóság emberei agyonvertek egy férfit, aki alkoholfogyasztás gyanújába keveredett - jelentette az Arab News című helyi angol nyelvű lap, amelynek hírét a Der Spiegel című hamburgi hírmagazin honlapja is átvette.

A beszámoló szerint az iszlám királyság hatóságának munkatársai betörtek az alkoholfogyasztással gyanúsított 28 éves férfi rijádi otthonába, majd több rokon szeme láttára úgy megverték, hogy a helyszínen meghalt. A hamburgi hetilap honlapján megjelent beszámolóban az olvasható, hogy az eset még a múlt héten csütörtökön történt, és azóta vizsgálat indult az ügyben.

A német hírmagazin szerint ugyanaznap egy másik eset főszereplői is az erény támogatására és a vallási bűnök üldözésére alakult testület erkölcscsőszei voltak. Abdu Chal író Háil városban tartott felolvasóesten a Chal Erkölcstelenség című regénye volt a téma, amelyben az erény őrei szakításra kényszerítenek egy szerelmespárt. Az író-olvasó találkozó végén a szerzőt testőröknek kellett kimenekíteniük a történeten felháborodott vallásos olvasók gyűrűjéből.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!