Gusztáv
-8 °C
-1 °C

Az alkohol miatt verekedtek, nem fajgyűlöletből

2007.03.07. 13:33
Az alkohol hatására támadt négy egyetemistára egy tízfős csoport a hétvégén Szegeden, véli a rendőrség. A támadók ugyan zsidóztak is, de még az áldozatok szerint is ez inkább csak kötekedés volt.

Elfogta a szegedi rendőrség az egyik fiatalt, aki tíz társával rátámadt egy négyfős egyetemista társaságra. A hétvégén történt incidens során az áldozatok vallomása szerint a támadók gyakran emlegették a zsidóságot, a rendőrség szerint azonban a konfliktus nem a két csoport faji vagy politikai nézetei miatt alakult ki.

A gyanúsított – akit már kedden kihallgattak – elismerte, hogy agresszívan viselkedett, erőszakos fellépését részegségével magyarázta. A rendőrség szerint is leginkább "a verekedők alkoholos befolyásoltságából fakadó kontrolálatlan magatartás" játszott közre.

Az egyik áldozat az MTI-nek adott korábbi nyilatkozata szerint a támadót Nagy-Magyarországot ábrázoló felvarrókat viseltek és lezsidózták őket. A támadók közül három-négy volt agresszív, a többiek csak körbeállták őket. Az egyik egyetemistának felrepedt az arca, de sebét nem kellett összevarni.

A támadók, mint mondta, "valószínűleg be lehettek rúgva, bele akartak kötni valakibe, nem tetszettünk nekik, és emellé még, ha már ott voltak, elkezdtek zsidózni is, hogy valami indítékot gyorsan találjanak". Az egyetemisták szintén fogyaszttak alkoholt, az MTI-nek nyilatkozó fiú szerint két-három sört ittak az incidens előtt.