Auguszta
-4 °C
2 °C

Négy évet kapott az anyja halálát okozó alkoholista

2007.06.01. 11:40
Paczuk Zoltánt halált okozó testi sértés bűntettében mondták ki bűnösnek, mert részegen édesanyját kiborította a fotelből. Az agyvérzése miatt egyébként is legyengült nő olyan koponyasérülést szenvedett, hogy belehalt.

A Szegedi Ítélőtábla 4 év börtönbüntetést szabott ki, és elrendelte Paczuk Zoltán kényszergyógyítását is, miután a férfi szokásos részegeskedése anyja halálát okozta. A férfit halált okozó testi sértés miatt ítélték el jogerősen.

Az alkalmi munkákból élő, büntetlen előéletű Paczuk Zoltán vádlott házassága felbontását követően 1999-től szüleivel élt együtt azok nagymágocsi házában. A vádlott alkoholista, az italra legtöbbször a szüleitől kért pénzt.

A bíróság ítélete szerint előfordult olyan, hogy amikor a pénzt megtagadták tőle, az apjával szemben tettlegesen lépett fel, emiatt id. Paczuk József mind a rendőrséget, mind pedig a családsegítő központot is értesítette korábban a vádlott agresszív magatartásáról.

Rátelepedett szüleire

A történethez tartozik, hogy a vádlott édesanyja halála előtt 15 évvel agyvérzést kapott, emiatt fizikailag legyengült, mozogni önállóan csak nehézkesen tudott. 2006. április 15-én a vádlott a reggeli óráktól kezdődően italozott, s este 6 óra körül nagyon részegen tért haza. Már az udvaron nagyon agresszíven viselkedett, majd bement a házba, és a szobában tévét néző édesanyját a fotelból kiborította.

A 73 éves asszonyt, aki a padlóra esett, férje az ágyra ültette. Idősebb Paczuk József felszólítására a fia elment a körzeti orvoshoz, de később ismét megjelent a sörözőben, ahonnan este negyed 8-kor a rendőrök állították elő. Apja eközben átment a szomszédba testvéréhez. Ő értesítette a mentősöket, akik a sérült asszonyt a szentesi kórházba szállították. Az idős asszonyon azonnal koponyaműtétet hajtottak végre, de életét már nem tudták megmenteni – két nappal később meghalt.