Emőke
-4 °C
9 °C

Intravénásan itatta halálra férjét

2005.02.07. 10:26
Egy texasi nő gondatlanságból elkövetett emberölés miatt áll bíróság elé, mivel sherryt adott férjének, akit orvosok tiltottak el a szeszfogyasztástól. Az infúzióval adagolt szeszesital miatt gyorsan növekedett a férfi vérében az alkohol koncentrációja, egészen a halálos szintig.

Emberölésért áll bíróság elé egy texasi nő, aki a gyanú szerint halálos adag sherryt adott férjének - infúzióval. A rendőrség adatai arra utalnak, hogy a 42 éves Tammy Warner férje sosem vetette meg az alkoholt, azonban a halála előtti időben torokpanaszai miatt nem tudott annyi sherryt inni, mint amennyit szeretett volna. Az 58 éves Michael Warner és felesége ezért 2004 májusában új módszert eszelt ki az italfogyasztásra, írja az esetről a Smoking Gun.

A feleség két üveg sherryt kötött be inravénásan férjének, akinek véralkoholszintje hamarosan 4,7 ezrelék fölé kúszott (testsúlytól függően körülbelül 4,0 ezrelék körül van a halálos szint). A férfi - akit orvosi utasítást tiltott az alkoholfogyasztástól, és erről felesége is jól tudott - kis idő múlva alkoholmérgezésben elhunyt.

A nőnek azonban nemcsak gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kell felelnie tetteiért, hanem férje végrendeletének megsemmisítése miatt is eljárás indult ellene. Tammy Warner ugyanis egy hónappal férje halála előtt elégette a férfi végakaratát tartalmazó okiratot, hogy kizárhassa a férfi által megjelölt kedvezményezetteket az örökségből, áll a vádirat második pontjában. A két bűncselekmény közötti esetleges összefüggésre nem tért ki az ügyészségi irat.