Alfréd
-3 °C
3 °C

Kapálás közben oldott kereket a rab

2001.07.16. 16:50
Szerencsés Fekete Ferenc kapálás köben oldott kereket hétfőn délben Állampusztán. Az őr ugyan leadott egy figyelmeztető lövést, ennek ellenére a rablásért elítélt férfi meglógott.
Megszökött Szerencsés Fekete Ferenc hétfőn délben az állampusztai büntetés-végrehajtási intézetből. Ferenczi László, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a huszonnyolc éves kunbajai férfi egy rablás miatt töltötte hároméves börtönbüntetését Állampusztán.

Csak értesítse a rendőrséget, ne fogja el saját kezűleg Szerencsés Fekete Ferencet!
Szökését megelőzően Solton, az intézet meleghegyi szőlőjének 2-es pásztájában dolgozott. Az őr 11 óra 40 perckor vette észre, hogy a rab a kapálást félbehagyva szökésre készül. Figyelmeztető lövést adott le, de ez az elítéltet nem tartotta vissza a meneküléstől, Solt irányába sikerült kereket oldania.

A rendőrség nagy erőkkel keresi a szökött rabot. A területet teljesen körbezárták, az utakon ellenőrző pontokat állítottak fel, és a keresésbe az Országos Rendőr-főkapitányság egy helikopterrel is bekapcsolódott. Hotobágyi István helyettes szóvivő az Indexnek elmondta: Solt környékét másfél-két kilométeres körben kell átvizsgálniuk, mivel azt feltételezik, hogy az elítélt a környéken bújhatott el. Ezen a területen azonban rengeteg pince van, ahol Szerencsés meghúzódhatott.

A szökött rab kézre kerítéséhez a rendőrség a lakosság segítségét is kéri. A férfi 172 centiméter magas, erős testalkatú, barna szemű, két oldalt kopaszodik, és tetoválás van a testén.

A rendőrség tudomása szerint a szökött fegyencnél nincs fegyver, ennek ellenére azt kérik, hogy ne az elfogásban, hanem hollétének felderítésében segítsen a lakosság. A bejelentéseket a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a 06-76-484-684-es telefonszámra vagy a 107, illetve a 112 segélyhívóra várják.