Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Nápolyra szabadulnak a vadak

2001.11.14. 13:51
A nápolyi állatkert igazgatója azzal fenyegetőzik, hogy utcára engedi a gondozásában lévő összes állatot, ha a helyi vízszolgáltató cég nem ad újra vizet az állatkertnek. A két intézmény az elmaradt számlák miatt veszett össze.

A nápolyi állatkert igazgatója, Giovanni de Simone azzal fenyegetőzik, hogy a város utcáira engedi a gondozásában lévő ezernyolcszáz állatot, ha a helyi vízszolgáltató nem "nyitja meg a csapokat". A cég azért nem szolgáltat vizet az állatkertnek, mert szerinte az 1977 óta nem fizette ki a számláit.

Az állatkert vezetője azért szánta el magát a drasztikus lépésre, mert már nem tudják megvásárolni a vízpótló ásványvizet. Giovanni de Simone megkérte a vízszolgáltató céget, hogy csupán ideiglenesen nyissák meg a csapokat, ő pedig időközben pénzt próbál gyűjteni a régi adósság kifizetésére.

A nápolyi Metro újságnak az állatkerti igazgató azt nyilatkozta, hogy a helyi hatóságok csökkentették intézménye költségvetését, de reméli sikerül valami kompromisszumos megoldást találni.