Gerzson
-3 °C
3 °C

Öt emelet magas állványzat dőlt a Váci utcára

2001.11.01. 12:36
Szerencsére senki sem tartózkodott a Váci utca és a Kristóf tér kereszteződésnél, amikor egy öt emelet magas állványzatot döntött romba az erős szél. A leomlott vasszerkezet még a szemközti üzletek ablakait is betörte. A viharos szél miatt a fővárosban sorra szakadnak le a vezetékek is, így több helyen áramkimaradás van.
Szerencsére senki sem sérült meg, amikor egy öt emelet magas állványzat dőlt a Váci utcára. A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság tájékoztatása szerint a felújítás alatt álló épület állványzatába csütörtök délelőtt belekapott az erős szél, ledöntötte a felső két szintet, majd a törmelékek a sétáló utcára zuhantak.

A törmelék teljesen eltorlaszolta az utat
A Kristóf tér kereszteződésénél lévő épület mellé felállított, körübelül kétszáz négyzetméteres vasszerkezetet a tűzoltók kezdték el bontani. A törmelékek teljes szélességben elzárták az utat, sőt, még a szemközti üzletek ablakait is betörték. A tűzoltóság felvette a kapcsolatot a kivitelező céggel, akik gondoskodnak az állványzat teljes lebontásáról.

Utoljára két éve történt hasonló eset, akkor a Miatyánk utcában dőlt le 6-7 emelt magasságból az állvány. Tíz autó totálkáros is lett.

Áramkimaradás a fővárosban

A viharos szél miatt Észak- és Dél-Pesten több helyen áramkimaradást okoznak a leszakadt ágak és a kidőlt fák - tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Elektromos Művek kommunikációs igazgatója. Boross Norbert elmondta: szerda éjszaka óta 60-70 bejelentés érkezett, és jelenleg mintegy százan vesznek részt az elhárításban. A kommunikációs igazgató felhívta a figyelmet arra, ha valaki leszakadt vezetéket lát, semmi esetre se menjen a közelébe, és ne érjen hozzá, hanem azonnal értesítse a szolgáltatót.