Gerzson
-3 °C
2 °C

Tom Cruise és Nicole Kidman válik

2001.02.06. 16:31
Tízévi házasság után különvált Tom Cruise és Nicole Kidman, indoklásuk szerint kapcsolatukat megviselte a munkahelyi stressz. A szakítás ellenére a pár szóvivője szerint nincs köztük ellentét, emberileg, szakmailag éppúgy tisztelik egymást, mint régebben.
A Top Gun és az Esőember című filmek sztárja 1990-ben egy forgatáson találkozott az akkor még kevésbé népszerű színésznővel, majd pár hónap múlva összeházasodtak. Peter Bows, a BBC Los Angeles-i tudósítója szerint a mindkettőjükre nehezedő állandó stressz miatt döntöttek úgy, hogy szétválnak útjaik.

Nicole Kidman és Tom Cruise
Cruise és Kidman több sikerfilmben szerepelt együtt. Talán a legemlékezetesebb és a legmegbotránkoztatóbb a Tágra zárt szemek című erotikus krimi volt. A Stanley Kubrick rendezte filmben mindent megmutattak magukról és magukból, a közönség nem kis örömére. A szakmai elismerés azonban nem volt akkora, mint remélték. Mindez 1998-ban történt.

Az ausztrál és amerikai állampolgár Kidman akkor még rózsaszínnek látta a jövőt. ,,Amikor olyannak fogadnak el, amilyen vagy, az az igazi szeretet. Csak ekkor érezheted magad biztonságban. Látom magunkat megöregedve. Együtt megöregedve."

A közös sikerek után mégis különváltak útjaik, de egyelőre még csak a filmvásznon. A különböző munka azonban egyre inkább eltávolította őket egymástól. Ezért úgy határoztak, hogy különválnak. - jelentette be szóvivőjük, Pat Kingsley, aki hangsúlyozta, hogy békében válnak el útjaik, messzemenőkig tisztelik egymást emberileg és szakmailag egyaránt.

Három évvel ezelőtt már folt esett a pár becsületén. A Daily Express című napilap 100 ezer dollár bírságot fizetett, mert azt állította, hogy Kidman és Cruise kapcsolata hamis házasság, csak homoszexualitásuk leplezésére szolgál. A sztárpár nem tartott igényt az összegre, egy karitatív szervezetnek ajánlotta fel.