Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Álrendőrök kínoztak kínaiakat

2006.09.22. 08:51
Kommandósok vetettek véget álrendőrök akciójának. A két férfi kínaiakat tartott fogva órákon keresztül egy pesti lakásban.

Álrendőrökre csaptak le a kommandósok csütörtökön késő este egy budapesti lakásban.

A taktikai mellényben, hamis rendőrigazolvánnyal, bilincsekkel és fegyverrel rendelkező két férfi, csütörtökön kora este rontott be egy lakásba, a IX. kerületi Soroksári úton, a Petőfi híd közelében.

A két, rendőrnek beöltözött fegyveres, intézkedést színlelve jutott be az egyik épület második emeletén lakó kínai házaspárhoz. A lakásban tartózkodott a házaspáron kívül egy másik kínai férfi is.

Az álrendőrök megbilincselték, kínozták, fegyverrel fenyegették őket, és nagy mennyiségű pénz átadását követelték tőlük. Éjjel tizenegy órakor igazi rendőrök, állig felfegyverzett kommandósok érkeztek a lakásba. A megszeppent kínaiakban csak ekkor tudatosult, hogy addig színlelt eljárás részesei voltak.

A kommandósok pillanatok alatt lefegyverezték és elfogták az ál-egyenruhásokat. A kínaiak tortúrája, mint később kiderült, több mint négy órán keresztül tartott. A gyanúsítottak kihallgatása egész éjszaka zajlott, az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda folytat vizsgálatot.