Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Álrendőrök kínoztak kínaiakat

2006.09.22. 08:51
Kommandósok vetettek véget álrendőrök akciójának. A két férfi kínaiakat tartott fogva órákon keresztül egy pesti lakásban.

Álrendőrökre csaptak le a kommandósok csütörtökön késő este egy budapesti lakásban.

A taktikai mellényben, hamis rendőrigazolvánnyal, bilincsekkel és fegyverrel rendelkező két férfi, csütörtökön kora este rontott be egy lakásba, a IX. kerületi Soroksári úton, a Petőfi híd közelében.

A két, rendőrnek beöltözött fegyveres, intézkedést színlelve jutott be az egyik épület második emeletén lakó kínai házaspárhoz. A lakásban tartózkodott a házaspáron kívül egy másik kínai férfi is.

Az álrendőrök megbilincselték, kínozták, fegyverrel fenyegették őket, és nagy mennyiségű pénz átadását követelték tőlük. Éjjel tizenegy órakor igazi rendőrök, állig felfegyverzett kommandósok érkeztek a lakásba. A megszeppent kínaiakban csak ekkor tudatosult, hogy addig színlelt eljárás részesei voltak.

A kommandósok pillanatok alatt lefegyverezték és elfogták az ál-egyenruhásokat. A kínaiak tortúrája, mint később kiderült, több mint négy órán keresztül tartott. A gyanúsítottak kihallgatása egész éjszaka zajlott, az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda folytat vizsgálatot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!