Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Tíz év után bukott le az álrendőr

2003.09.03. 13:06
Álrendőr járőrözött tíz éven át Új-Delhi és Sahibabad utcáin. Muskteen, miután elbukta a felvételi vizsgát, rendőrigazolványt és egyenruhát hamisított magának, majd járőrözni indult. Sahibabadi kollégáit megdöbbentette a hír, hogy igazából tejkihordó.
Tíz évig tudta elhitetni magáról egy új-delhi tejesember, hogy valójában rendőr. A csalót szerdán tartóztatták le - jelentette az Ananova.

Hobbijárőr

A Mustkeen néven emlegetett férfi a főváros mellett a közeli Sahibabad városában is "járőrözött" - mondta el a Hindu című napilapnak Jitender Chahuan főfelügyelő-helyettes.

Muskteen minden vágya az volt, hogy a delhi rendőrség alkalmazottja lehessen. 1992-ben felvételizett is az állásra, de elbukta a tesztet. Ez azonban nem térítette el céljától: igazolványt hamisított és egyenruhát is szerzett magának.

Idővel előléptette magát

A lakásán tartott házkutatás során rengeteg hamis kelléket találtak, többek között a rendőrség jelvényével díszített pólókat is. A különböző rangjelzésekből arra lehet következtetni, hogy Muskteen "szabályosan" előléptette magát.

A férfi azután bukott le, hogy egy kőműves panaszt tett ellene a sahibabadi kapitányságon. Muskteen arra kényszerítette, hogy féláron adja a felépített házat.

Muskteen letartóztatása megrázta a helyi rendőröket. Mint mondták, a férfi rengeteg vitás kérdést oldott meg az elmúlt évtizedben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?