Tekla
8 °C
20 °C

Tíz év után bukott le az álrendőr

2003.09.03. 13:06
Álrendőr járőrözött tíz éven át Új-Delhi és Sahibabad utcáin. Muskteen, miután elbukta a felvételi vizsgát, rendőrigazolványt és egyenruhát hamisított magának, majd járőrözni indult. Sahibabadi kollégáit megdöbbentette a hír, hogy igazából tejkihordó.
Tíz évig tudta elhitetni magáról egy új-delhi tejesember, hogy valójában rendőr. A csalót szerdán tartóztatták le - jelentette az Ananova.

Hobbijárőr

A Mustkeen néven emlegetett férfi a főváros mellett a közeli Sahibabad városában is "járőrözött" - mondta el a Hindu című napilapnak Jitender Chahuan főfelügyelő-helyettes.

Muskteen minden vágya az volt, hogy a delhi rendőrség alkalmazottja lehessen. 1992-ben felvételizett is az állásra, de elbukta a tesztet. Ez azonban nem térítette el céljától: igazolványt hamisított és egyenruhát is szerzett magának.

Idővel előléptette magát

A lakásán tartott házkutatás során rengeteg hamis kelléket találtak, többek között a rendőrség jelvényével díszített pólókat is. A különböző rangjelzésekből arra lehet következtetni, hogy Muskteen "szabályosan" előléptette magát.

A férfi azután bukott le, hogy egy kőműves panaszt tett ellene a sahibabadi kapitányságon. Muskteen arra kényszerítette, hogy féláron adja a felépített házat.

Muskteen letartóztatása megrázta a helyi rendőröket. Mint mondták, a férfi rengeteg vitás kérdést oldott meg az elmúlt évtizedben.