Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Kommandósok ártalmatlanítottak egy öngyilkos-jelöltet

2004.01.19. 20:17
Igazi színjátékot szerveztek a kommandósok egy elmebeteg férfi megfékezésére Kecelen. A 34 esztendős férfi öngyilkossággal fenyegetőzve egy késsel hadonászott, így tiltakozva azért, hogy a leégett háza miatt kapott szükséglakás nem felelt meg az igényeinek.
Több álruhás kommandós fékezte meg azt a 34 éves keceli elmebeteget, akivel órákon keresztül tárgyaltak a helyi rendőrök, valamint a háziorvos és a mentők - tudta meg a HavariaPress. A férfi azt nehezményezte, hogy a korábban leégett háza miatt kapott szükséglakás nem felelt meg az igényeinek. Ezért öngyilkossággal fenyegetőzött, és egy nagy kést tartott magánál.

A Kecskemétről érkezett Hírös Kommandó parancsnoka úgy mutatkozott be a férfinak, mint a lakásosztály vezetője. Írni kezdte az utcán az adatait, miközben a "kollégája" - ugyancsak kommandós - egy zseblámpával világított. Eközben tűnt fel a túloldalon a részeg kerékpáros, aki magára vonta az elmebeteg férfi figyelmét. Ezt kihasználva elvették tőle a kést és megkötözték. Mivel nem mondott le az öngyilkosságról, ezért a kiskunhalasi kórház pszichiátriájára szállították.