Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Altatót kevertek kávéjába, majd kirabolták

2004.05.17. 12:25
Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint két társával együtt gyógyszerrel megmérgezett, majd kirabolt egy idős hajléktalant a fővárosban. Az áldozat belehalt a trükkös rablásba.
A mentőszolgálatra még április 22-én hajnalban jelentették be, hogy egy férfi mozdulatlanul fekszik a Podmaniczky utcában. A mentők már nem tudtak segíteni a 66 éves áldozaton, akiről az igazságügyi boncolás azt állapította meg, hogy altatóval mérgezték meg.

Mint kiderült, a hajléktalant előzőleg három férfi meghívta egy kávéra a közeli Nyugati pályaudvar egyik restijébe. A társaság tagjai altatót csempésztek az áldozat italába, majd kitámogatták az utcára, és - miután minden értéktárgyát elszedték tőle - magára hagyták.

A tanúvallomások alapján rövid időn belül megállapították a társaság két tagjának személyazonosságát is, majd országos körözést adtak ki velük szemben. Egyiküket, egy 37 éves nagykőrösi férfit ez alapján még augusztus utolsó napjaiban, Jászberényben elfogták. Az ügy másik gyanúsítottját, egy 44 éves hajléktalant vasárnap reggel fogták el, majd vették őrizetbe a józsefvárosi járőrök.

Mivel az áldozat életét a mentők már nem tudták megmenteni, mindkét gyanúsítottal szemben halált okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás. A társaság harmadik tagja után a rendőrség még tovább folytatja a nyomozást.