Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Megint híd alá szorult egy teherautó

2005.11.23. 11:06
Úgy tűnik nem tanulnak pórul járt kollégáik baleseteiből a kamionsofőrők és teherautóvezetők: a Kőbányai útnál ismét beszorult egy nyergesvontató.

Ismét beszorult egy teherautó magas rakománya szerdán reggel Budapesten a Könyves Kálmán és a Hungária körúti vasúti aluljáróba. Személyi sérülés nem történt; három forgalmi sávot azonban a műszaki mentés idejére le kellett zárni. A konténert szállító nyergesvontató az Árpád híd irányába haladt, rakománya az aluljáró magassági korlátozójába akadt bele negyed tíz körül.

A beszorult teherautó negyven percig okozott forgalmi dugót a környéken. A tűzoltók tíz perc alatt kiszabadították a beszorult a járművet, azonban nagy mennyiségű hidraulika olaj is kifolyt az útra, ennek eltakarítása tovább tartott, tudtuk meg Molnár Pétertől, a fővárosi tűzoltóság szóvivőjétől.


Kritikus helyszín

Molnár Péter az Index kérdésére elmondta, hogy harminc tűzoltóval vonultak ki a helyszínre. A szóvivő szerint Budapesten két ilyen kritikus felüljáró van, ahova rendszeresen beszorulnak teherautók. Az egyik a X. kerületi Mázsa téren, a másik pedig a Hungária körúton, ahova idén már ötödjére kellett kivonulniuk. A mostani baleset is e "szokásos helyen" történt, ahol legutóbb november 9-én egy melegedőhelyiségként használt konténer akadt fenn a vasúti felüljáró magasságkorlátozó szerkezetében.