Viola
-5 °C
-2 °C

Aluljárótűzhöz riasztották a tűzoltókat Újpesten

2008.04.08. 15:30
Fröccsözésbe torkollott a kedd délutáni tűzeset Újpesten, a metró végállomásánál, ahová nagy erőkkel vonultak a tűzoltók.

Nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi tűzoltók az Újpest Központ metróállomás aluljárójához kedd délután, mert a mindent elárasztó erős füstszag miatt valószínűsíteni lehetett, hogy valahol valami ég.

A pár évvel ezelőtti Nyugati téri aluljárótűz szerencsére nem ismétlődött meg. A tűzoltók kezdetben elektromos berendezés meghibásodására és annak füstjére gyanakodtak, de hamar kiderült, hogy másról van szó.

Mint azt az egyik helyszínen lévő műveletirányítótól megtudtuk, csupán némi szemét kapott lángra, amikor az István út és az Árpád út kereszteződésében épp kialakítás alatt lévő gyógyszertárnál a munkások egyike hegesztett. A felszíni erős füstöt aztán a felszín alatti boltok és kocsmák szellőzőrendszere beszippantotta, és a büdös levegő így telítette teljesen az aluljárót.

Képek a helyszínről

Az oxigénpalackokkal, maszkokkal, lámpákkal felszerelt tűzoltók a biztonság kedvéért lezárták a gyógyszertár felőli két lejáratot és egy nagy teljesítményű ventilátorral rásegítettek a természetes szellőzésre. A népesebb italozókból és büfékből már korábban kiterelték a vendégeket, nehogy baja essen bárkinek is.

A tűzoltók végigellenőrizték a föld alatti bérlemények szellőzőit is, nehogy valahol mégis izzó, parázsló tűzfészek bújjon meg és okozzon később esetleg mégis nagy tüzet.

Érdeklődésünkre az egyik tűzoltó elmondta, hogy tulajdonképpen az ilyen feladatok valahol fárasztóbbak, mint a nagy tüzek oltása, mert ilyenkor is ki kell vonulni a 25 kilós menetfelszereléssel, csak ilyenkor nincs igazi bevetés, csak álldogálás és az emberek terelgetése, amihez inkább nagy-nagy türelem kell, mintsem tűzoltói felkészültség.

Fél három után nem sokkal tulajdonképpen vissza is tért az élet a rendes kerékvágásba az aluljáróban, a kocsmákba visszaszállingózó vendégek is kikérték fröccseiket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!