Botond, Mózes
EUR 386,97 Ft
USD 371,76 Ft
14 °C
29 °C

Nyolcvanmilliós csalás Kaposváron?

2003.02.20. 07:57
Eddig nyolcvanmilliós adócsalást fedeztek fel az amerikai hadsereg egyik kaposvári partnercégének allvállalkozóinál. A nyomozás tavaly indult a cégek ellen, amikor felmerült a gyanú, hogy feketén fizették ki alkalmazottjaik fizetésének nagyobbik részét.
A negyven adónyomozó tavaly több mint ötven tolmácsot és ügyviteli dolgozót hallgatott ki az ügyben. A tavalyi akció keretében a nyomozók lefoglalták a hamis bérjegyzéket és a fizetésre szánt tizenötmillió forintot.

Adócsalás

Több alvállalkozói pécsi cégnél is történtek hasonló kifizetések, de az amerikaiak a rendőrség szerint ezekről nem tudhattak. Az ügyben idén újabb 75 érintett tolmácsot hallgat ki a rendőrség, később derül ki, hogy ők is gyanúsítottak lesznek-e a szövevényes adócsalási ügyben. A pécsi cégek ellen feltehetően felszámolási eljárás indul majd.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Bankszámla