Aliz
6 °C
14 °C

Lottórekord Amerikában

2002.12.26. 13:03
Egy Nyugat-Virginiában vásárolt szelvény tulajdonosa 314,9 millió dollárt (71,7 milliárd forintot) nyert a Powerball nevű amerikai nyereményjátékon. Ez a legnagyobb nyeremény az amerikai szerencsejátékok történetében, amit egyetlen játékos vihetett haza.
A szerdán kihúzott számok az 5, 14, 16, 29, 53 voltak, a Powerball a hetes lett. A 314 millió dollár a legnagyobb Powerball-nyeremény, a világ harmadik legnagyobb lottónyereménye, és a legnagyobb összeg, amit egyetlen játékos vihetett haza, közölte a CNN.

Hosszú sorok a lottózókban

A nyertesről egyelőre semmit nem tudni, még azt sem, melyik városban vette a szelvényt. Az óriási nyeremény miatt rengetegen vettek szelvényt, így a jackpot az utolsó napokban 35 millió dollárral nőtt.

Volt már nagyobb

A Multi-State Lottery Association által szervezett játék szelvényeit összesen huszonhárom államban, a fővárosban, és a Virgin-szigeteken lehet megvásárolni. Az eddigi rekord 295,7 millió dollár volt ebben a nyereményjátékban. Korábban ugyan volt már Amerikában egy 363 millió dolláros, illetve egy 331 milliós lottónyeremény, de a nyertes számokat akkor többen is eltalálták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?