István, Vajk
19 °C
33 °C

Lottórekord Amerikában

2002.12.26. 13:03
Egy Nyugat-Virginiában vásárolt szelvény tulajdonosa 314,9 millió dollárt (71,7 milliárd forintot) nyert a Powerball nevű amerikai nyereményjátékon. Ez a legnagyobb nyeremény az amerikai szerencsejátékok történetében, amit egyetlen játékos vihetett haza.
A szerdán kihúzott számok az 5, 14, 16, 29, 53 voltak, a Powerball a hetes lett. A 314 millió dollár a legnagyobb Powerball-nyeremény, a világ harmadik legnagyobb lottónyereménye, és a legnagyobb összeg, amit egyetlen játékos vihetett haza, közölte a CNN.

Hosszú sorok a lottózókban

A nyertesről egyelőre semmit nem tudni, még azt sem, melyik városban vette a szelvényt. Az óriási nyeremény miatt rengetegen vettek szelvényt, így a jackpot az utolsó napokban 35 millió dollárral nőtt.

Volt már nagyobb

A Multi-State Lottery Association által szervezett játék szelvényeit összesen huszonhárom államban, a fővárosban, és a Virgin-szigeteken lehet megvásárolni. Az eddigi rekord 295,7 millió dollár volt ebben a nyereményjátékban. Korábban ugyan volt már Amerikában egy 363 millió dolláros, illetve egy 331 milliós lottónyeremény, de a nyertes számokat akkor többen is eltalálták.