Benedek
-5 °C
5 °C

Síkosítót vitt magával az iskolába az ámokfutó

2006.10.04. 14:46
Pedofil rémálmait akarta valóra váltani a jelek szerint az az ámokfutó fegyveres, aki hétfőn tíz kislányt lőtt tarkón egy amish iskolában.

A pennsylvaniai rendőrség keddi bejelentése szerint az öt amish iskoláslányt agyonlövő, ötöt megsebesítő férfi azért ment bűntudattól és dühtől vezérelve az iskolába, hogy pedofil vágyait kiélje. Mindezt alaposan kitervelte, áll a Wednesday's Globe and Mail cikkében, ami a rendőrség által nyilvánosságra hozott búcsúlevélre és bevásárlólistára hivatkozva közli, hogy a férfi többek között síkosító gélt is vett a módszeres nemi erőszakhoz.

Nickel Mines településen hétfőn egy fegyveres ámokfutó tüzet nyitott az amish vallási közösség egyetlen tanteremből álló iskolájában, amelyben akkor éppen tizenöt fiú, valamint tizenegy hasonló korú lány tartózkodott. A támadó, a 32 éves Charles Carl Roberts kizavarta a teremből a fiúkat és néhány felnőttet. A kislányokat felsorakoztatta a tábla előtt és összekötözte a lábukat, majd tíz kislányt - 6-13 éveseket - kivégzésszerűen, közelről tarkón lőtt.

Képek a tragédia helyszínéről
Képek a tragédia helyszínéről

Három lány a helyszínen életét vesztette, két társuk a kórházban halt bele sérüléseibe. A civilben tejesautót vezető ámokfutó rajtuk kívül még öt másik lányt sebesített meg, majd magával is végzett. A halálos áldozatok között két hétéves, egy nyolcéves, egy 12 és egy 13 éves kislány volt.

Gyűlölte magát

A hátrahagyott búcsúlevélből már korábban is hoztak nyilvánosságra részleteket, amikből arra következtetett a rendőrség, hogy a támadás nem az amishok ellen irányult, csak azért választotta az iskolát, mert fiatal lányokon akart "bosszút állni valami miatt, ami húsz évvel korábban történt".

A férfi utolsó - feleségéhez intézett - telefonhívásában elmondta, hogy két éve ismét rémálmok gyötrik, amikben kislányokat molesztál. Saját bevallása szerint húsz évvel ezelőtt már követett el - saját családtagjai ellen - pedofil bűncselekményt a férfi. A jelek szerint most is erre készült eredendően: a síkosítón kívül szemkötőt, bilincseket és egyéb segédeszközöket vitt magával az iskolába. Ezeken kívül több lőfegyver, több kés, rengeteg töltény és egy váltás ruha is volt nála, amiből a hatóságok arra következtettek, hogy Roberts "hosszú ostromra" készült.

A rendőrök két zsák puskaport is találtak az iskola épületében, amiből arra következtetnek, hogy a férfi aprólékosan eltervezte, miként viszi végbe vérgőzős szexuális őrjöngését, amit feltehetőleg az iskola felrobbantásával kívánt megkoronázni.

A feleségéhez szóló búcsúlevelében Roberts így fogalmaz: "fogalmam sincs miképp bírtátok ki velem ennyi évig. Nem vagyok méltó hozzád, te tökéletes feleség vagy, nálam sokkal jobbat érdemelsz. [...] Telve vagyok a magam, Isten és az elképzelhetetlen üresség iránt érzett mérhetetlen gyűlölettel.