Piroska
3 °C
4 °C

Amerikában is tombol a lottóláz

2002.12.12. 18:51
Nemcsak Magyarországon, az Egyesült Államokban is tombol a lottóláz: Floridában a szombati húzás előtt 100 millió dollár a tét, ami a helyi szerencsejáték történetének második legnagyobb nyereménye.
A napfényes keleti parti államban a rekordot egy 1990. szeptember 15-i nyeremény tartja: akkor a szerencsés játékos 106,5 millió dollárt nyert.

Az idén immár harmadszor haladja meg a nyereményalap a 80 millió dollárt. Januárban 88,6 millió, szeptemberben pedig 85 millió dollár halmozódott fel.

Percenként 40 ezer fogadás

Az állami szerencsejáték-igazgatóság szóvivője elmondta, hogy tekintettel a nagy nyereményre és a közelgő karácsonyra, a lottószelvény-vásárlások rendkívüli méretű szaporodását várják. Az sem kizárt, hogy a húzás előtti órákban elérik a percenkénti 40 ezer szelvény eladását. A 100 millióhoz hat számot kell a floridai fogadóknak eltalálniuk 1 és 53 között.

A nyertes egyszerre is megkaphatja a mesés összeget, amelynek az a hátránya, hogy több mint a felét rögtön el is viszi az adóhivatal. De megkaphatja éves részletekben is harminc éven keresztül, és akkor kevesebb terhet ró rá az állam.

A villám hamarabb csap belénk

Szakértők szerint egy fogadó nyerési esélye 1 a 23 millióhoz. E valószínűségi arány olyan alacsony, hogy még annak is nagyobb az esélye, hogy villámcsapás érjen egy embert, minthogy eltalálja a nyertes számokat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!