Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Amerikában is tombol a lottóláz

2002.12.12. 18:51
Nemcsak Magyarországon, az Egyesült Államokban is tombol a lottóláz: Floridában a szombati húzás előtt 100 millió dollár a tét, ami a helyi szerencsejáték történetének második legnagyobb nyereménye.
A napfényes keleti parti államban a rekordot egy 1990. szeptember 15-i nyeremény tartja: akkor a szerencsés játékos 106,5 millió dollárt nyert.

Az idén immár harmadszor haladja meg a nyereményalap a 80 millió dollárt. Januárban 88,6 millió, szeptemberben pedig 85 millió dollár halmozódott fel.

Percenként 40 ezer fogadás

Az állami szerencsejáték-igazgatóság szóvivője elmondta, hogy tekintettel a nagy nyereményre és a közelgő karácsonyra, a lottószelvény-vásárlások rendkívüli méretű szaporodását várják. Az sem kizárt, hogy a húzás előtti órákban elérik a percenkénti 40 ezer szelvény eladását. A 100 millióhoz hat számot kell a floridai fogadóknak eltalálniuk 1 és 53 között.

A nyertes egyszerre is megkaphatja a mesés összeget, amelynek az a hátránya, hogy több mint a felét rögtön el is viszi az adóhivatal. De megkaphatja éves részletekben is harminc éven keresztül, és akkor kevesebb terhet ró rá az állam.

A villám hamarabb csap belénk

Szakértők szerint egy fogadó nyerési esélye 1 a 23 millióhoz. E valószínűségi arány olyan alacsony, hogy még annak is nagyobb az esélye, hogy villámcsapás érjen egy embert, minthogy eltalálja a nyertes számokat.