Valér
2 °C
8 °C

Ámokfutó autósra lőttek a rendőrök

2006.05.10. 16:41
Hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomoz az Ügyészségi Nyomozóhivatal egy férfi ellen, aki két alkalommal állt ellen a rendőröknek, akik végül rálőttek a gépkocsira.

Budapesten szerdán a rendőrök rálőttek egy autóra, amelynek vezetője kétszer is elmenekült az őt igazoltatni akaró rendőrök elől, értesült az MTI rendőrségi forrásból. A XIX. kerületben, az Ady Endre úton a rendőrök sebességellenőrzést végeztek, és megállítottak egy személygépkocsit.

A leintett sofőr azonban csak egy pillanatra állt meg, majd gázt adott, és elhajtott. Eközben majdnem elsodorta a rendőröket, akik utána eredtek, és ismét megállították. A férfi azonban elkezdett tolatni.

A rendőrök három lövést adtak le az autóra, amelyből az egyik feltehetőleg eltalálta a járművet. A személyautó vezetőjének ekkor sikerült elmenekülnie, a rendőrség nagy erőkkel nyomoz.

Schőn Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az Indexnek elmondta, hogy hivatalos személy elleni erőszak miatt az Ügyészségi Nyomozóhivatal nyomoz egy férfi ellen.

Kihallgatták a menekülő autó utasát

Tanúként hallgatták ki az utasát annak a gépkocsinak, amelynek sofőrje szerdán délután elmenekült a rendőri igazoltatás elől Kispesten- tudta meg a HavariaPress. A késő délutáni órákban kiderült, hogy az autó utasa az eset után kiszállt a kocsiból és hazament lakására. A férfi nem bújkált a rendőrök elől, bár a hivatalos forrásból származó információk szerint nem is lehet állítani, hogy önként jelentkezett volna.

Az utast, - aki egyébként a kocsi tulajdonosa is - tanúként hallgatták ki az ügyben. A Legfőbb Ügyészség szóvivője a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulhatott el további részleteket, de annyit elmondott, hogy a kihallgatott férfi értékes információkkal szolgált. A még szökésben lévő sofőr ellen hivatalos személy elleni erőszak, illetve közúti veszélyeztetés miatt eljárást indítottak.