Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Főnökeire lőtt a pedofil körömlakkgyári munkás

2005.09.27. 11:52
Közvetlen főnökét életveszélyesen, két munkaadóját súlyosan megsebesítette egy lövöldöző körömlakgyári munkás. Az ámokfutás végén öngyilkosságot elkövető férfit kirúgták, mert a bíróság tíz év felfüggesztett börtönre ítélte pedofíiláért.

Ámokfutó támadt egy körömlakkgyár alkalmazottjaira a New York-i New Windsorban, jelentette az AP. Victor M. Piazza korábban a gyár alkalmazottja volt, kirúgását bosszulta meg ámokfutásával.

Gyerekpornó miatt ítélték el

Piazza egy .38-as kaliberű pisztollyal támadt egykori munkatársaira. A támadásban hárman sérültek meg, a cég két tulajdonosát, Mario Maffeit és Robert Rothot súlyos sérülésekkel, de stabil állapotban szállították kórházba. JoAnne O'Brien menedzser életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Ámokfutása végén Piazza végzett magával, jelentette az AP.

Piazzát azután rúgták ki, hogy 2004-ben gyermekpornográfia birtoklásáért őrizetbe vették. A férfit a bíróság idén tíz év felfüggesztett börtönre ítélte, a körömlakkgyár vezetői azonban kirúgták.

Dühös lehetett

"Biztos dühös volt a cégvezetésre" - nyilatkozta az AP-nek Michael Biasotti New Windsor-i rendőrfőnök. "Nem tudjuk, miért tette" - tette hozzá.

Frank Phillps körzeti ügyész szerint Piazza a múltban nem követett el erőszakos cselekményeket, bár a nyolcvanas évek közepén őrizetbe vették, mert illetlenül bánt egy gyermekkel. Részletekkel azonban nem tudott szolgálni az ügyről, írja az AP.

Az AP megpróbálta megszólaltatni Piazza családját, ám édesapja még a nevét sem volt hajlandó elárulni a hírügynökségnek és az esetet sem kommentálta. "Szó sincs róla" - felelte arra a kérdésre, hogy fia haragudott-e munkaadóira. A körömlakkgyárban senki sem válaszolt az AP hívására.