Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Drogot szállított a Vecsésnél lelőtt autós

2006.01.25. 09:10
Kábítószer-ügyben akcióztak Vecsésnél a Tolna megyei rendőrök, amikor egyik gyanúsítottjuk autójával egyiküket elütötte és több autónak is nekihajtott. A férfira rálőttek és belehalt sérüléseibe.

Menekülés közben elütötte az őt igazoltatni akaró rendőrt egy férfi Vecsés határában. A 30 év körüli férfi több rendőrautónak is nekihajtott kocsijával, ezért a rendőrök rálőttek. A Magyar Televízió úgy tudja, két lövés dördült, melyek közül az egyik nyakon találta a menekülő embert. A férfi belehalt sérüléseibe.

A Pest megyei város határában a Tolna megyei rendőrök nyomoztak kábítószer-ügyben. A lelőtt autóst tehát követték, nem pedig egy átlagos közúti ellenőrzésen bukott le. A lelőtt férfi autójában az átvizsgálás során jelentős mennyiségű drogot találtak.

Az ügyben a Pest megyei ügyészségi nyomozóhivatal indított eljárást. A hivatalban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kérésük ellenére a nyomozó hatóság eddig nem küldte meg az ügyről szóló írásos jelentést. "Emiatt mi sem ismerjük a részleteket" – mondta kérdésünkre dr. Csecserics István. A főügyészhelyettes azt elmondta, hogy természetesen vizsgálni fogják a fegyverhasználat körülményeit.

"A rendőr csak akkor adhat le célzott lövést személyre, ha az akció során az elkövető veszélyezteti testi épségét, egyéb esetben, például autós menekülés során csak a kerekekre adhat le lövéseket" - mondta el Csecserics. A rendőrségi törvény értelmében rendőr lőfegyvert akkor használhat "elkövető elfogására, szökésének megakadályozására", ha az korábban szándékosan embert ölt, vagy állam elleni, illetve emberiség elleni bűncselekményt követett el.

Vasárnap egy autós kocsijának kerekeit lőtték ki a rendőrök a főváros határában, az M5-ös bevezető szakaszánál. A középkorú kecskeméti asszony többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó kiszállni járművéből, bezárta az ajtókat, hátramenetbe kapcsolt, nekitolatott egy másik autónak, és elsodorta az egyik intézkedő rendőrt.