Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Ámokfutó az Árpád-hídnál

2003.04.03. 17:06
Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki részegen elgázolt egy motorost, és több autóval is összeütközött az Árpád-hídnál. Miután autójával felborult, még megpróbált elmenekülni.
A férfi szabálytalanul, több sávon is keresztülszáguldva hajtott rá az Árpád hídra a pesti oldalon - adta hírül a HavariaPress. Eközben autójával elgázolt egy motorost, akit nekilökött egy személyautónak, és karambolozott két másik autóval is.

A férfi az ütközések dacára átszáguldott a hídon, mígnem a budai oldalon elvesztette irányítását a kocsija fölött, amely így a villamossínekre hajtott és felborult.

Szonda

A baleseteket okozó autós ekkor kimászott a kocsijából, sorsára hagyta azt és a Szentlélek téri HÉV-megálló felé rohant el. Itt fogták el a kiérkező rendőrök, akik megállapították, hogy a férfi részeg.

A hírügynökség információi szerint az autós ellen eljárást indítottak. A balesetben az elgázolt motoros könnyebb sérüléseket szenvedett.

Tavaly júliusban is az Árpád-hídon kezdett eszetlen száguldozásba egy részeg sofőr. A 37 éves férfi terepjárójával a budai hídfőhöz érve megpattant a sávokat elválasztó szegélyen, nekicsapódott egy villanyoszlopnak, többször megpördült, végül leszánkázva a rézsűn, az alsó útpályán állt meg. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a magasból lezuhant mindkét lámpatest a villanyoszlopról. A férfi karcolásokkal megúszta az ütközést.