Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Megszökött a kórházból az ámokfutó

2003.12.29. 17:41
Egy kiló kábítószergyanús anyagot is rejtett annak az ámokfutónak a kocsija, aki rendőrök elől menekülve szenvedett súlyos balesetet Kerepes belterületén. A sérült férfit a mentők kórházba szállították, az őrizet alatt nem álló férfi azonban az egyik vizsgálóhelyiség ablakán át megszökött a kórházból.
Körözést adott ki a rendőrség az ellen a férfi ellen, aki megszökött a kórházból, miután súlyos balesetet szenvedett a rendőrök elől menekülőben; a férfi gépkocsijában kábítószernek minősülő anyagot találtak - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel. Az elsődleges vegyész-szakértői vélemény szerint a férfi gépkocsijában talált anyag kábítószernek minősül, ezért kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt eljárást indított és országos körözést rendelt el a rendőrség - mondta a rendőrség sajtóügyeletese.

Megszökött a kórházból az a férfi, aki előzőleg súlyos balesetet szenvedett, miközben rendőrök elől menekült; gépkocsijában kábítószergyanús anyagot találtak - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) URH-szolgálatának munkatársai gépjármű-ellenőrzést végeztek a főváros XVI. kerületében hétfőn délelőtt, amikor egy személygépkocsi vezetője figyelmen kívül hagyta a rendőri jelzést és megállás nélkül továbbhajtott - ismertette az ügy részleteit a BRFK sajtóügyeletese.

Sagyibó Melinda elmondta: az URH-s járőrök szolgálati gépkocsijukkal, a megkülönböztető jelzések együttes használatával követték a menekülő autóst. A menekülő férfi a Pest megyei Kerepes belterületén elvesztette uralmát járműve felett és az úttesten megcsúszva kerítésnek, majd egy oszlopnak ütközött. A mentőszolgálat munkatársai súlyos sérülésekkel szállították kórházba a 28 éves budapesti férfit - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a sérült férfi ellátását egy fővárosi kórházban kezdték meg, a vizsgálat közben kizárólag a sérült és az őt ellátó kórházi személyzet volt jelen, ahová rendőrök nem léphettek be.

A rendőri őrizet alatt nem álló sérült férfi az orvosi vizsgálat ideje alatt a röntgenszoba ablakán kiugorva a kórház területéről ismeretlen helyre távozott, felkutatására a szükséges intézkedéseket a rendőrség megtette - mondta a BRFK ügyeletese.