Vazul
11 °C
25 °C

Fiatalon is erőszakolt az osztrák rém?

2008.05.04. 16:19 Módosítva: 2008.05.04. 16:45
Alig egy héttel Josef Fritzl letartóztatása után egy helyi lap azt írja, hogy az osztrák férfi már 1967-ben is megerőszakolhatott egy akkor 24 éves nőt. Ugyanabban az évben született Elisabeth nevű lánya is, akit aztán több mint húsz évig tartott fogva a családi házuk pincéjében.

1967-ben már elítélték nemi erőszakért azt az osztrák férfit, aki 24 évig tartotta szexuális rabságban lányát, nyilatkozta a sógornője a helyi médiának. Az Oberösterreichische Nachrichten nevű újság egy régi bírósági jegyzőkönyvet is megjelentetett, ami szerint egy Josef F. nevű férfit azzal vádoltak, hogy betört egy 24 éves ápolónő lakásába és megerőszakolta.

A nyilvántartásból törölték

"Tizenhat éves voltam, amikor lecsukták nemi erőszakért" - mondta a sógornő. Az osztrák hatóságok viszont csak annyit fűztek az esethez, hogy ha Josef Fritzlt valóban elítélték ezért, ezt a nyilvántartásból legkésőbb 15 évvel később törölték. Az amstetteni férfi ügyvédje egyelőre nem szólalt meg az ügyben.

Az állítólagos nemi erőszak nem sokkal a férfi fogva tartott lánya, Elisabeth születése után történt, amikor a férfi 32 éves volt. Elisabethet egy héttel ezelőtt szabadították ki a rendőrök abból a pincéből, ahol hét gyereket szült az apjának.

Igazi zsarnok

A rendőrségi vizsgálatot vezető Franz Polzer egy vasárnapi interjúban azt nyilatkozta, hogy a most 73 éves férfi klasszikus zsarnoki személyiség. "Minden bűntettét a szexuális energiái diktálták, és soha nem tűrte, ha számon kérték rajta, mivel tölti a szabadidejét" - mondta Polzner.

Josef Fritzl már a letartóztatása után egy nappal beismerte, hogy 24 éven át amstetteni háza melléképületének tömlöccé átalakított pincéjében fogva tartotta és vérfertőző viszonyra kényszerítette a lányát. A ma 42 éves Elisbaethtől hat élő gyermeke van, míg egy hetedik nem sokkal megszületése után meghalt. A férfi feleségét, Elisabethet és annak öt, Joseph Fritzltől származó gyermekét egy pszichiátriai klinikára szállították, ahol hetekig gondozzák őket. A hatodik gyereket már április 19-én kórházba vitték.