Viola
-6 °C
-2 °C

Albérlője végzett a városházi múmiával

2003.09.19. 11:55
Megtalálták a Főpolgármesteri Hivatalban nyárom talált múmia gyilkosát - jelentette be pénteken, sajtótájékoztatón a rendőrség. A férfit román állampolgárságú albérlője szúrta le, miközben állítása szerint éppen fürdőszoba-felszerelést akartak lopni a városháza pincéjéből.
Albérlője ölte meg azt a férfit, akinek mumifikálódott holttestét még július végén találták meg a Főpolgármesteri Hivatal pincéjében. A gyanúsítottat csütörtökön elfogták. A román állampolgárságú T. György részletes beismerő vallomást tett.

Petőfi Attila alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának vezetője elmondta, hogy a nyomozóknak aprólékos munkával - például a 60 darabba tört koponyacsont összerakásával - sikerült megállapítaniuk az áldozat személyét, és feltérképezni az 51 éves áldozat korábbi kapcsolatrendszerét. Így terelődött a gyanú a 36 éves, román állampolgárságú T. Györgyre, aki az áldozatnál albérlőként lakott.

A férfi főbérlőjének tavaly őszi eltűnése után zavaros válaszokat adott az áldozat ismerőseinek arról, hova tűnt a főbérlő, több ingósága és a kutyái.

A gyilkossággal gyanúsított férfi a bűncselekmény időpontjában egy gazdasági társaság megbízásából a Főpolgármesteri Hivatalban irattározási munkát végzett. Főbérlőjével szemben 62 ezer forintos tartozása halmozódott fel, és az nem akarta visszaadni az útlevelét.

A vallomás szerint a bűncselekmény elkövetésének napján azért mentek a hivatal pincéjébe, hogy onnan különféle szaniterárukat lopjanak el, mert az áldozat részben ezekből akarta felújítani fürdőszobáját. A pincében azonban szóváltás alakult ki a két férfi között, a gyanúsított bántalmazta, és késsel megszúrta áldozatát. A holttestet a bűncselekmény helyszínén az építési törmelékek között rejtette el.

A rendőrség kezdeményezi T. Györgyelőzetes letartóztatását.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!