Szilárda
-4 °C
3 °C

Bankrablás az Andrássy úton

2007.02.05. 16:11
Autóval menekült el a helyszínről az a férfi, aki az Andrássy úton rabolt ki egy pénzintézetet. A takarékszövetkezeti fiókot egy hónapja már kirabolta egy határőr. Őt gyorsan elfogta a rendőrség.

Kiraboltak egy budapesti, Andrássy úti pénzintézetet hétfőn a kora délutáni órákban; személyi sérülés nem történt, a rablónak sikerült elmenekülnie, közölte a BRFK.

Egy férfi, feltehetőleg fegyverrel, a bevétel átadására kényszerítette a pénzintézet alkalmazottját. Lövés nem dördült, mondta el Bartha László őrnagy. Az MTI úgy tudja, a férfi autóval menekült el a terézvárosi helyszínről.

Forró nyomon üldözik a rablót

Az MTI értesülését az Indexnek is megerősítette Bartha László. Az őrnagy szerint szakértőnek kell megállapítania, hogy fegyver volt-e az a tárgy, amivel a férfi kirabolta a bankot, addig csak feltételezhetik a fegyverhasználatot. A rendőrség forró nyomon kezdte meg a nyomozást.

Bartha szerint 13 óra 30 perckor kapták a riasztást. Az őrnagy, aki az Andrássy úti fióknál, üzletnél tartózkodott, elmondta, hogy jelenleg is zajlik a helyszínelés, a nyomok rögzítése, illetve a tanúk meghallgatása. Lezárásokra, útzárakra nem kell felkészülniük a budapesti autósoknak, ilyenek ugyanis nem lesznek a mostani eset nyomán.

Egy hónapja is kirabolták a takarékszövetkezetet

A rendőrség nem közölte, hogy melyik pénzintézetről van szó (az MTI szerint egy takarékszövetkezeti fiókot raboltak ki), és egyelőre a kár értékét sem közölték, minthogy ennek felmérése hétfő délután még nem fejeződött be. A tanúkat többek között arról az autóról is kérdezik a rendőrök, amellyel elmenekült a helyszínről a rabló, aki baseball-sapkát viselt.

Az MTI szerint az Andrássy úti takarékszövetkezetet éppen egy hónapja már kirabolták; akkor a rendőröknek sikerült elfognia egy, a bűncselekménnyel gyanúsítható határőrt. A gyanúsított határőr zászlós akkor játékpisztollyal 2,8 millió forintot zsákmányolt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!