Megölték a négyéves angol kislányt?

2007.06.13. 13:41
Névtelen levelet kapott egy holland újság, amely a május elején elrabolt négyéves angol kislány haláláról számol be. A levél megjelöli azt a helyet is, ahol Madeleine holttestét elásták.

A közel hat héttel ezelőtt Portugáliában elrabolt angol kislányt meggyilkolták, áll abban a névtelen levélben, amelyet a De Telegraf című holland lap kapott.

Az újság beszámolója szerint a levél megjelöli azt a helyet is, ahol a kislány holttestét elásták.

A levél formája hasonlít ahhoz az íráshoz, amelyben egy ismeretlen megjelölte, hol találják meg a tavaly eltűnt belga kislányok Stacy és Nathalie holltestét. Az amszterdami rendőrség a Madeleine-ről szóló levelet továbbítja a portugál nyomozóknak.

Madeleine-t május 3-án rabolták el a portugál Praia de Luz-i üdülőhelyről ikerpár testvérei mellől, miközben a szülők ötven méterre az apartmanuktól vacsoráztak.

Azóta nemzetközi kampány bontakozott ki a kislány megtalálásáért. Cristiano Ronaldo és David Beckham támogatásával a Bajnokok Ligájának egyik meccse előtt is levetítették az eltűnt kislányról szóló filmet, s később a pápa is fogadta a szülőket.

A rendőrség azóta több nyomon indult el. A Times korábbi híradása szerint egy névtelen telefonáló hívta fel a spanyol rendőrséget, aki Madeleine szüleivel akart beszélni.

A szülők három órán át hiába vártak a berlini brit nagykövetségen a hívásra, még el is halasztották továbbutazásukat Amszterdamba, de a férfi nem jelentkezett. A nyomozók szerint a hívás Európán kívülről, egy nem regisztrált mobiltelefonról érkezett.

Feltűnt egy spanyol oknyomozó újságíró is, aki a Daily Expressnek azt állította: a kislányt egy nemzetközi pedofil hálózat rabolta el. Meg is adta egy Francia becenevű ember nevét, de a rendőrség állítólag egyelőre nem foglalkozott az információival.