Jolán
2 °C
4 °C

Vihar és őszi hideg Angliában

2004.07.07. 23:01
Londonban 18 fokkal van hidegebb, mint szokott, és még az eső is szakad.
Több tízezer otthon maradt áram nélkül szerda estére Anglia déli harmadában és Walesben, amelyekre az utóbbi évek legnagyobb nyári vihara tört rá a nap folyamán. A gáztársaságok a meredeken zuhanó hőmérséklet miatt késő őszre jellemző fűtési igényre készültek fel.

A szerda esti adatok szerint 45 ezer lakásban szűnt meg az áramszolgáltatás a 90-110 kilométeres sebességű szél okozta vezetékkárok miatt.

A szakadó eső több helyen kisebb áradásokat okozott, vasúti pályákat, bekötőutakat mosott alá.

Fennakadások voltak az Angliát a kontinenssel összekötő kompforgalomban: a P&O hajótársaság a Portsmouth és Cherbourg, illetve Caen között közlekedő szárnyashajó-járatokat leállította, de több órás késéseket jeleztek a legforgalmasabb útvonalon, Dover és Calais között is a La Manche-csatornán dúló vihar miatt.

Londonban nem tudták megtartani az Angol Nemzeti Opera szabadtéri Bohémélet-előadását, amelyet a Trafalgar-térre terveztek, pedig már az egész teret berendezték a nagyszabású rendezvényre.

A British Gas lakossági gázszolgáltató szerdán közölte, hogy késő őszi fogyasztási igényre állította át hálózatát, miután a 10-13 fokosra süllyedt - az ilyenkor szokásosnál 15-18 fokkal alacsonyabb - külső hőmérséklet miatt több százezer gázfűtésű otthonban a lakók bekapcsolták a fűtést.

A brit meteorológiai szolgálat legkorábban szombatra jósol valamelyes javulást az időjárásban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?