Anna, Anikó, Panka
21 °C
34 °C

Szamárral vigasztalódott a nősülni vágyó afgán katona

2004.03.17. 13:43
A tálib rezsim idején akár halálbüntetéssel is sújthatták volna azt az afgán katonát, aki nemréh egy szamárral bonyolódott szexuális kapcsolatba.
Egy afgán katonát rajtakaptak, miközben épp "intim kapcsolatot" létesített egy szamárral Gardez egyik elhagyott házában. A meg nem nevezett férfit több napig fogva tartották, végül vádemelés nélkül elengedték - írja a Reuters. A rendőröknek azt vallotta, nem maradt más lehetősége csak a szamár, ugyanis nem tudott összegyűjteni akkora hozományt, amekkora a nősüléshez kellett volna.

A 2001-ben megbuktatott, iszlám fundamentalista tálib rezsim idején, házasságon kívüli közösülésért legrosszabb esetben halálra is kövezhették volna a bűnös kapcsolatot létesítő férfit, de minimum korbácsolás járt volna a szamarat magáévá tevő katonának.

Afganisztán nagy részén a szokások szerint legalább háromezer dollárt (több, mint 600 ezer forintot) kell a házasodni kívánó férfinak felajánlani a reménybeli menyasszony szüleinek hozományként. Sok fiatal férfi képtelen ekkora összeget összegyűjteni, hiszen az éves átlagjövedelem csupán pár száz dollár.