Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kutyája miatt büntették Anna hercegnőt

2002.11.21. 12:49
Anna brit hercegnő elismerte, hogy egyik kutyája megtámadott két gyermeket. A hercegnőt pénzbüntetésre ítélték.
Anna hercegnőt és férjét, Timothy Laurence csütörtökön hallgatta meg a berkshire-i kerületi bíróság egy áprilisi kutyatámadás ügyben. A vádak szerint a hercegnő egyik kutyája, egy bullterrier őrjöngve támadt egy 7 éves és egy 12 éves gyermekre egy parkban, Slough-ban.

Röviddel a meghallgatás kezdete után ejtették a vádat Timothy Laurence ellen, a hercegnő viszont mindent beismert. Anna bejelentette, hogy nem tart igényt különleges bánásmódra. Az 52 éves hercegnőt a veszélyes kutyák tartására vonatkozó törvények értelmében ötezer font büntetésre, hat hónap börtönre, és az állat elpusztítására is ítélheték volna. Ez az első eset, hogy a királyi család egyik tagja bűncselekmény vádjával bíróság elé állt.

Ítélet

Végül a bíróság úgy határozott, hogy Annának 500 fontnyi (195 ezer forint) büntetést, és 250 fontnyi kártérítést kell fizetnie. jelentette a BBC. Az ítéletben az is szerepel, hogy a Dotty nevű kutyát ezentúl csak pórázon szabad közterületre vinni, és be kell iratni egy 150 fontos tanfolyamra is, jelentette a BBC.