Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Kutyája miatt büntették Anna hercegnőt

2002.11.21. 12:49
Anna brit hercegnő elismerte, hogy egyik kutyája megtámadott két gyermeket. A hercegnőt pénzbüntetésre ítélték.
Anna hercegnőt és férjét, Timothy Laurence csütörtökön hallgatta meg a berkshire-i kerületi bíróság egy áprilisi kutyatámadás ügyben. A vádak szerint a hercegnő egyik kutyája, egy bullterrier őrjöngve támadt egy 7 éves és egy 12 éves gyermekre egy parkban, Slough-ban.

Röviddel a meghallgatás kezdete után ejtették a vádat Timothy Laurence ellen, a hercegnő viszont mindent beismert. Anna bejelentette, hogy nem tart igényt különleges bánásmódra. Az 52 éves hercegnőt a veszélyes kutyák tartására vonatkozó törvények értelmében ötezer font büntetésre, hat hónap börtönre, és az állat elpusztítására is ítélheték volna. Ez az első eset, hogy a királyi család egyik tagja bűncselekmény vádjával bíróság elé állt.

Ítélet

Végül a bíróság úgy határozott, hogy Annának 500 fontnyi (195 ezer forint) büntetést, és 250 fontnyi kártérítést kell fizetnie. jelentette a BBC. Az ítéletben az is szerepel, hogy a Dotty nevű kutyát ezentúl csak pórázon szabad közterületre vinni, és be kell iratni egy 150 fontos tanfolyamra is, jelentette a BBC.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!