Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

A milliárdos bankár halott fiát találták meg a Dunában

2003.05.05. 16:13
A rendőrség hétfőn az Indexnek megerősítette: Antal Zoltán holttestét találták meg szombaton a Duna XXII. kerületi szakaszán Budapesten. Az első orvos szakértői vélemény a bűncselekmény gyanúját kizárta. A fiatalember holttestét jelenleg boncolják. Minden jel arra utal, hogy öngyilkosság történt, de a rendőrség a gyilkosság lehetőségét sem zárta ki.
A Dunában talált férfit három hete kereste a rendőrség. Az ország egyik leggazdagabb emberének, a Postabank volt vezérigazgató-helyettesének fia feltehetően önkezével vetett véget életének, miután elhagyta barátnője. A fiatalember hátizsákjában köveket és súlyzókat találtak.

A fiatalember április 13-án tűnt el. A Princz-érában a Postabanknál dolgozó bankártól nem követeltek váltságdíjat. Az apa, akinek magánvagyonát hárommilliárd forintra becsülik, korábban elmondta, hogy a fiának nem volt oka arra, hogy ne menjen haza.

Nem fenyegetőzött öngyilkossággal

Antal Zoltánt eltűnése előtt elhagyta a barátnője, aki nem volt hajlandó vele kibékülni. Elválásuk után már tisztázatlan volt a fiatalember további útja, de esetleges öngyilkossági szándékáról nem szólt senkinek, sőt nem is fenyegetőzött ilyen lépéssel.

Nem sokkal eltűnése után a rendőrség megtalálta Alfa Romeo 147-es autóját, melyet állampolgári bejelentés után fedeztek föl a rendőrök a Műegyetem előtti Duna-part feletti parkolóban.

A rendőrség vizsgálta azt a szálat is, hogy a fiatalember esetleges kétes üzleti ügyek miatt önként vonult száműzetésbe, behajtók, illetve zsarolók ellen menekülve.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft