Piroska
-11 °C
-2 °C

Kábítószer a Holland-Antillákról Vasba

2003.01.21. 17:17
A vasi rendőrök Szombathely, Sárvár és Celldömölk térségében figyeltek fel az először egymástól függetlennek tűnő drogterjesztőkre. Egy-egy szállítmány több ezer ecstasy tablettát, nagy mennyiségű speed-port, valamint marihuánát tartalmazott.
Kábítószer-terjesztő hálózatot számoltak fel Vas megyében, az ügyben 26 személyt fogtak el - hangzott el Szombathelyen, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján, kedden. Orbán Péter megyei rendőrfőkapitány elmondta: a Holland-Antillákról gyorspostán, konzervdobozokba csomagolva érkezett a kábítószer a bűnszövetkezet tagjaihoz.

Tájékoztatása szerint a több mint két éve zajló, szerteágazó felderítő munka eredményeként 26 személy ellen indult eljárás, közülük 10-en előzetes letartóztatásban vannak, hárman nem hagyhatják el lakhelyüket, egy gyanúsítottat pedig korábbi büntetésének letöltésére büntetés-végrehajtási intézetbe szállítottak.

Elhangzott: a vasi rendőrök Szombathely, Sárvár és Celldömölk térségében figyeltek fel az először egymástól függetlennek tűnő drogterjesztőkre. - A nyomozás során megállapítottuk, hogy szervezett drogkereskedelemmel állunk szemben - mondta Orbán Péter. A közlés szerint egy-egy szállítmány több ezer ecstasy tablettát, nagy mennyiségű speed-port, valamint marihuánát tartalmazott.

Elmondták, hogy a Holland-Antillákról származó kábítószer a gödi postahivatalon keresztül jutott az országba, a küldeményeket az ügyletbe beavatott gödi postás továbbította. A vasi rendőrök - az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának támogatásával - január 15-én kommandós akció keretében Szigetszentmiklóson, Ráckevén és Tura községben elfogták a droghálózat több tagját.

A házkutatások során 3 kilogramm marihuánát és 0,5 kilogramm speed-port foglaltak le, melyek piaci értéke 16 millió forintra tehető.