Erzsébet
1 °C
4 °C

Romlott fagyiöntet és húsz fokos sütihűtő

2006.07.10. 13:46
Több mint 18 millió forint bírságot szabott ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat júniusi élelmiszerellenőrző akcióján Pest megyében. Az ellenőrök találtak lejárt szavatosságú fagyiöntetet és olyan süteményes hűtőt, amelyben 20 fok volt.

Volt olyan büfé, ahol hűtés nélkül tárolták a nyershúst. Volt, ahol lejárt szavatosságú fagylaltöntetet árusítottak, de az ÁNTSZ munkatársai találtak engedély nélkül működő pékséget és olyan konyhát is, ahol nem tartották be a közegészségügyi szabályokat

Az ÁNTSZ munkatársai júniusban csaknem 650 vendéglátóhelyet, élelmiszer-, kereskedelmi és fagylaltforgalmazó helyet, valamint 28 gyermek- és ifjúsági tábort ellenőriztek.

Nem megfelelő élelmiszer árusítása miatt százhuszonhét alkalommal, 18 millió forintnál nagyobb bírságot szabtak ki üzletekre. A helyszínen harminc helyet bírságoltak meg 270 ezer forint értékben. Hat üzlet ellen szabálysértési eljárás indult, ennél a büntetési formánál 410 ezer forint az összbírság.

Az ellenőrök mindenütt igazolt eredetű hús- és húskészítményeket találtak, azonban például a máshonnan származó sütemények számláján nem szerepelt a fogyaszthatósági idő, és az sem, hány fokon kell tárolni a termékeket. Előfordult, hogy a süteményes hűtőben a hőmérséklet elérte a 20 Celsius fokot.

Az élelmiszerbiztonsági ellenőrzések a következő hetekben is folytatódnak Pest megyében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?