Sára, Márió
2 °C
6 °C

Tizenkét év börtönre ítélték az anyagyilkost

2005.01.18. 12:57
Másfél méteres vasalózsinorral fojtotta meg édesanyját egy 55 éves rokkantnyugdíjas férfi. A Szegedi Ítélőtábla tizenkét év börtönre ítélte, és elvonókúrára küldte.

A Szegedi Ítélőtábla jogerősen tizenkét év börtönnel sújtott egy 55 éves szentesi férfit, aki 2003 szeptemberében megfojtotta édesanyját, közölte a táblabíróság sajtótitkára.

A bíróság elrendelte az alkoholista vádlott kényszergyógykezelését is. A táblabíróság mai ítéletével helybenhagyta az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság döntését.

Vasalózsinórral végzett vele

A vádirat szerint a rokkantnyugdíjas férfi együtt élt édesanyjával Szentesen. A 81 éves sértett gyakran szorult gyógykezelésre, több alkalommal is kórházba került. A vádlott fiatal korától rendszeresen fogyasztott alkoholt, szenvedélyét rokkantnyugdíjából, illetve amikor anyja kórházban volt, az ő nyugdíjából fedezte.

2003. szeptember 2-án hajnalban a vádlott sokat ivott a kocsmában, ami után szóváltásba keveredett édesanyjával. Amikor az idős asszony hátat fordított neki, a vádlott tarkón ütötte, és az anya a földre esett. Fia ekkor egy másfél méteres vasalózsinórt tekert az anyja nyakq köré, majd mellkasára térdelve a zsinórral addig szorította, amíg volt benne élet.

A férfi az asszony testét az ágyra helyezte, egy takaróval letakarta, majd eltűnt, később rendőrségi körözés alapján fogták el.