Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Az anya méhéből rabolták el a magzatot

2004.06.05. 12:08
Meg nem született gyermekét rabolta el egy anyától egy kolumbiai nő, akit a kolumbai rendőrség azóta letartóztatott. A vádlott a rendőrség szerint egy konyhakéssel hajtotta végre a császármetszést az áldozaton, aki gyerekével együtt csodával határos módon túlélte a beavatkozást, adta hírül a BBC.
Újra együtt van édesanyjával az a kolumbiai csecsemő, akit idő előtt vágtak ki az elkábított nő méhéből. Az elkövető a vád szerint konyhakéssel hajott végre császármetszést az anyán egy közeli lakásban, kiemelte nyolchónapos magzatát, majd sorsára hagyta az erősen vérző asszonyt a Girardot városban található ingatlanban.

Az anyának rossz állapota ellenére sikerült segítséget kérnie. Egy tévéműsorban kóráhzi ágyából Angela Cartagena elmondta: "Amikor magamhoz tértem, éreztem, hogy üres vagyok, a baba meg csak sírt és sírt." Az anya később látta a gyermekrablót elsietni a rongyokba csavart csecsemővel.

A rendőrség szerint az elkövető nem egyedül dolgozott, így most bűntársak után nyomoznak. A vádlott azt állította, hogy a vele lévő újszülött a sajátja, klinikai tesztek azonban bebizonyították, hogy ez nem igaz.

A gyermekrablás igen elterjedt a dél-amerikai országban, rendszerint váltságdíj reményében követik el felfegyverzett gerillacsapatok.